Üsküdar Üniversitesi’nden Türkiye’nin İlk Uzay Misyonunda Yapılan Bilimsel Araştırma

featured

MESSAGE Deneyi ve Gezeravcı’nın Kan Örnekleri

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda yer alan 13 bilimsel araştırmasından biri olan MESSAGE Deneyi kapsamında Gezeravcı’nın yer çekimsiz ortamda alınan kan örnekleri laboratuvara teslim edildi.

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü ve Proje Yöneticisi Dr. Cihan Taştan’ın Açıklamaları

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü ve MESSAGE Deneyi Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, kan örneklerinin eksi 80 derecede grandbetting stabil olabilecek standartlarda teslim edildiğini belirterek, deneyin detaylarını paylaştı.

Deneyin Amaçları ve Yöntemleri

Taştan, kan örneklerinin laboratuvara ulaşmasının ardından, örneklerin akustik levitasyon cihazı ve CRISPR/Cas sistemi kullanılarak inceleneceğini, genlerin knock out edilmesi ve immün profilinin belirlenmesinin yapılacağını, anti-kanser etkinliğinin gözlemleneceğini, T lenfositlerin proliferasyonunun inceleneceğini ve sitokin salınım profillerinin karşılaştırılacağını açıkladı.

Deney Ekibi ve Araştırma Konusu

Araştırmaya Büşra Tekirdağlı, grandbetting giriş Özge Demir, Ebru Çam, Fatmanur Erkek, Berranur Sert ve Gamze Gülden gibi uzmanlar da destek veriyor. Ekip, “Türk Astronotun Genetik Profilinin Analizi ve Mikro Yerçekimi Ortamı Sağlayan Akustik Levitasyon Cihazında Anti-Kanser, Proliferasyon ve İmmunojenik Etkileri”ni araştıracak.

Deneyin Beklentileri

Dr. Taştan, deneyin sonuçları hakkında henüz net bir şey söylemenin mümkün olmadığını grandbetting twitter belirterek, en kısa sürede makaleler yayınlayarak yeni gen keşiflerinde bulunmayı ve hücrelerin yer çekimsiz ortama verdiği reaksiyonları keşfetmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!