Filistinli Komite, Refah Sınır Kapısı İçin İşgale Karşı Mücadele Edeceğini Açıkladı

featured

Filistinli Komite, Refah Sınır Kapısı’na Yapılacak Herhangi Bir Müdahaleyi Reddediyor

Bir Filistinli komite, Refah Sınır Kapısı’na yönelik herhangi bir müdahaleyi kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, bu durumu bir tür işgal olarak gördüklerini belirtti. Komite, işgale karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu.

Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi Tüm Arap Ülkelerine Çağrı Yaptı

Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafının Filistin’in iç meselesi olduğunu kaydederek, tüm kesimlerden bu yöndeki planlara karşı çıkmalarını istedi. Komite ayrıca, Mısır başta olmak üzere tüm Arap ülkelerine, Refah Sınır Kapısı’ndaki Mısır-Filistin egemenliğini ihlal edecek her türlü girişimi reddetme çağrısında bulundu.

Hamas Ateşkes Önerisini Onayladı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini Katar ve Mısır’a onayladığını bildirdi. Hamas’ın bu önerilere onay vermesinin ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılarına devam kararı aldı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 789 Filistinlinin öldüğü, 78 bin 204 kişinin yaralandığı bildirildi. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!