Kosova Güvenlik Gücü, Türk Ordusu İle İşbirliği İle Muharebe Kapasitesini Artırıyor

featured

FSK, Türk Ordusu Eğitmenleriyle Muharebe Kapasitesini Güçlendiriyor

Kosova Güvenlik Gücü (FSK), Türk ordusu ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimle askerlerinin muharebe kapasitesini artırmayı hedefliyor.

FSK, NATO Standartlarına Uygun Kapasitesini Artırıyor

Türk ordusu eğitmenlerince verilen eğitimlerde, FSK askerlerine Vuran araçlarının güvenli ve etkin kullanımı konusunda eğitimler veriliyor. FSK, gelişme planını baz alarak kapasitesini artırıyor ve uluslararası ortakların desteğiyle NATO ordularının en yüksek standartlarına yükseltiyor.

FSK, Silahlı Kuvvetlere Dönüşüm Sürecinde Türk Ürünlerine Odaklanıyor

Kosova’da 2009 yılında kurulan FSK, sivil savunma operasyonlarında, doğal afetlerde ve kriz yönetim operasyonlarında görev yapmak amacıyla kurulmuştu. 2018’de yasal değişikliklerle silahlı kuvvetlere dönüşüm süreci başlatılan FSK’nin 10 yıllık bir süreç içerisinde tam dönüşümü tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte Türk askerleri de FSK’ye destek olmaya devam ediyor.

Kosova’da Türk Ürünleri FSK’nin Envanterinde

FSK’nin askeri envanterinde yer alan Vuran gibi çok amaçlı zırhlı araçlar gibi birçok Türk ürünü bulunuyor. Türk ürünleri, FSK’nin muharebe kabiliyetini artırmak ve NATO standartlarına ulaşmasına destek oluyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!