Erzincan’daki Maden Kazası Araştırması Hakkında Komisyon Açıklamaları

featured

Meclis Araştırma Komisyonu Çalışmaları

Meclis Araştırma Komisyonu, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağı kazasını incelemek ve benzer kazaların önlenmesi için tedbirler belirlemek amacıyla kurulmuştur.

Çalışmaların Detayları

Komisyon üyesi Atay Uslu, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının yetkililerini dinlediklerini belirtti. Şimdiye kadar 35 saatten fazla süren toplantı yapıldığını ve 800 sayfadan fazla tutanak tutulduğunu ifade etti. 7-8 Mayıs tarihlerinde kazanın yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunacaklarını aktardı.

İnceleme Aşamaları

Atay Uslu, maden ocağının bulunduğu İliç’te yerinde incelemeler yapacaklarını ve bu süreçte bilim insanlarının da eşlik edeceğini vurguladı. Maden işçileriyle görüşeceklerini, çevresel etkileri önlemek için alınan önlemleri inceleyeceklerini ve raporlarını hazırlayacaklarını dile getirdi.

Rapor ve Öneriler

Komisyon Başkanı Uslu, raporlarında güvenli madenciliğin yeni bir yasal mimarisinin oluşmasına katkı sağlayacaklarını ve güvenli altın madenciliği politikalarını öne çıkaracaklarını belirtti. Raporlarında önce insan ve çevre anlayışını benimseyen politikaların oluşturulmasına yönelik önerilerin yer alacağını ifade etti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!