ULAK Haberleşme AŞ, Milli Teknolojilerini Barselona’da Tanıttı

featured

ULAK, MWC 2024’te 6G Teknolojilerine Hazırlanıyor

ULAK Haberleşme AŞ, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC 2024) geliştirdiği milli teknoloji çözümlerini tanıttı. Şirket, LTE ve 5G alanlarında ürünleşme çalışmalarının yanı sıra 6G teknolojilerine de odaklanıyor.

ULAK, 6G Teknolojileri İçin Patentler Almaya Devam Ediyor

ULAK Haberleşme AŞ AR-GE Müdürü Erdem Demircioğlu, etkinlikte ULAK’ın 6G’ye yönelik temel teknolojiler üzerine fikir geliştirdiğini, teknoloji ürettiğini ve bunları patentlediğini belirtti. Geçen yıl 50’nin üzerinde patent başvurusu yapan ULAK, 6G’nin gelişimine katkı sağlayacak patentler almaya devam ediyor.

Ankara’da 6G ve Ötesi Teknolojiler İçin AR-GE Laboratuvarı

ULAK, 2024 yılı içerisinde Ankara’da 6G ve ötesi teknolojiler için öncül AR-GE laboratuvarını faaliyete geçirmeyi planlıyor. Laboratuvarın ürünlerin gelişimine katkı vereceğini vurgulayan Demircioğlu, Türkiye’de bu alanda yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

ULAK, 6G ile Dikey Uygulamaları Hedefliyor

ULAK, 6G teknolojileri ile otonom araçlardan akıllı ev sistemlerine, uydu teknolojilerinden sağlık uygulamalarına kadar birçok alanda dikey uygulamaları hedefliyor. Bilgi güvenliğinin korunduğu teknolojik altyapıyla ULAK, milli çözümler üretmeyi ve Türkiye’nin teknoloji alanındaki hak iddiasını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!