ÇİÇEK SEPETİ HAZIRLAMA TÜYOLARI

featured

 

Bir kaldırım çatlağından bile yaşamın ezgisini fısıldayarak boy verebilen, okuduğunuz bir kitabın sayfasını çevirdiğiniz an kucağınıza düşüveren, eski bir mektubun içine iliştirilmiş; yeri gelip sokaklarda, sahillerde avare avare dolanırken yeri gelip kafanızı kaldırdığınız bir balkonda saksının içinde size doğru sarkan çiçekler hayatımızın her köşesinde kendine yer bulmayı başarabilen son derece zarif canlılar. Kokularıyla, duruşlarıyla, güzellikleriyle bulunduğunuz zamanın içinden sizi çekip bir başka zamana götürebilme gücü olduklarına kim inanır öyle değil mi? Ama öyle. Bu küçücük güzellikler bizi zamanın bir köşesine usulca uçurmaya gücü yeten canlılar. Bir sahil falcısının sepetinden sarkan bir kırmızı gül sizi çok sevdiğiniz eşinizle ilk buluşma anınıza, sofraya yerleştirilmiş bir buket nergis belki de annenizin o çok özlediğiniz börekli, kısırlı, yeni demli çayın ince belli bardağa konduğu sofralara götürebilir. İncecik bir yelin taşıdığı o melisa kokusu eski evinizin sokağını size anımsatabilir. Çiçekçilerin sepetine yerleştirilmiş buket buket çiçek yüzünüzü güldürebilir. Çiçek sepeti demişken her şeyde olduğu gibi dekorasyon modasında da değişen trendler çiçek sepetlerini yeni bir dekoratif seçenek olarak önümüze sunmaktadır. Küçüklü büyüklü, renk renk, çeşit çeşit süslemeler yapılabilen cicek sepeti güzel görünümlerinin yanı sıra naiflikleri ve ortama renk katmanlarıyla da sık sık yapılan bir hobi haline geldi. Siz de bir tane yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız listemize buyurun.

  • ÇİÇEK SEPETİNİZİ NEREDE HAZIRLAYACAKSINIZ?

Sepette, fanusta, çanakta, artık kullanmadığınız saksınızda, nerede? Alanınızı seçtikten sonra ona uygun çiçekleri ve toprağı seçmeye geçebilirsiniz.

 

  • AHENGİN ÖNEMİ.

Çiçek sepetiniz nerede duracak? Etrafındaki mobilyaların, duvarların rengi ne? Çiçeklerin renkleri de burada önemli. Mor ve pembe çiçekler yumuşak bir geçiş sağlar ama turuncu güllerinizi koyu mavi menekşelerle yan yana koymanız göz yorabilir. Çiçeklerin birbirleriyle ve çevreyle uyumuna dikkat edin.

 

  • PİNTERESTTEN YARARLANIN.

Pinterest artık her konuda bir kılavuz gibi. Çeşitli video ve görsellerden yararlanarak kendinize ilham alın.

 

Ben bunlarla uğraşamam hazır alayım diyorsanız https://www.tazecicek.com/ sitesine göz atın.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!