AB Komisyonu’nun Avrupa’daki Konut Kiralama Araştırması Raporu

featured

Güney Avrupalılar ve Balkan Devletleri Kiracılar Memnun

Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde kiracılar için uygun daire bulma kolaylığını inceledi. 700 bin kişiye yapılan ankette, AB’nin güneyinde ve Balkan devletlerinde yaşayanlar diğerlerine göre biraz daha memnun olduklarını belirttiler. Bu bölgelerde uygun fiyata ev bulmanın nispeten kolay olduğu ortaya çıktı.

En Pahalı Kent Cenevre, İstanbul Memnuniyetsizlik Kenti

AB Komisyonu’nun raporuna göre, Avrupa’nın en pahalı kenti Cenevre oldu. İsviçre’nin lüks şehrindeki kira ortalaması oldukça yüksek ve bir dairenin metrekaresi 372 Frank’ı buluyor. Bunu İstanbul ve Münih takip ediyor. İstanbul ve Münih’te yaşayanların sadece %10’u kendi şehirlerinde uygun fiyata konut bulabildiğini belirtirken, kiracıların %90’ı memnun değil.

Diğer Pahalı Kentler

Münih ve İstanbul’un ardından en yüksek kira ödenen kentler arasında Hamburg, Zürih ve Stockholm bulunuyor. Hamburg’da kiralık dairenin metrekare fiyatı 16 Euro’yu geçerken, Zürih ve Stockholm dünyanın en pahalı şehri Singapur ile yarışıyor. Paris, Lüksemburg, ve Kopenhag da yüksek emlak fiyatları ve kiraları ile dikkat çekiyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!