Yaren Leylek ve Eşi Nazlı’nın Hikayesi: Eskikarağaç’ta Yeniden Buluşma

featured

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde Unutulmaz Bir Dostluk

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikarağaç’ta yaşanan olağanüstü bir hikaye, milyonlarca kişiyi etkisi altına aldı. Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek arasındaki dostluk, başrolde yer aldığı belgesel filmle efsaneye dönüştü.

Yaren ve Nazlı: Beklenen Buluşma

Geçen 12 yılda her göç zamanında Eskikarağaç’a geri dönen Yaren, bu yıl da Adem Yılmaz’ın kayığına kondu ve beklenen manzara ortaya çıktı. Yaren’i 7 gün sonra eşi Nazlı da takip etti. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bu buluşmayı sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ve videolarla duyurdu.

Yavruların Doğuşu

Adem Yılmaz’ın balıklarla beslediği Yaren ve eşinin bu yıl da 4 yumurtası oldu. Alper Tüydeş, 2 Mayıs’ta Instagram hesabından, “Yaren ve eşi Nazlı’nın 2024 yılındaki 4 yumurtası çatladı ve dünyaya 4 sağlıklı yavru geldi” şeklinde duyurdu.

Yavru leyleklerin doğum anları canlı yayında takip edildi. Yaren ve Nazlı, yavrularını soğuktan ve yağmurdan koruyabilmek için büyük bir özveriyle mücadele ediyor.

Canlı Yayınla Takip Edilebilir

Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin yuvasını 7 gün 24 saat canlı yayınla izleyebileceğiniz www.yarenleylek.com sitesini hizmete açtı. Yaren ve Nazlı’nın yaşam mücadelesini anbean takip etmek mümkün.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!