Bunda da usta değil çünkü Brezilya’da pek çok insan ona sahip olacak kadar şanslı değil

featured

 

Brezilya’da futbolcu olmak genellikle hayatı yenmenin bir yolu olarak görülüyor. Çoğu zaman düşük gelirli ailelerin erkek çocukları futbolcu betonevip olup okulu asmak isterler. Sizin de böyle bir hikayeniz var mı?

Çok zor bir çocukluk  geçirdim ama babam manevi olarak her zaman yanımdaydı. Futbol öğretmemde bana çok yardımcı oldu. Futbolu gerçekten seviyorum. Bana oynama, top sürme ve futbol oynama isteğini aşılayan babamdı. Aslında, birçok Brezilyalı çocuk  futbolcu olma hayallerinin peşinden gidiyor. Futbol onların olmak istedikleri branş, onlar seviyede olmak istiyorlar, çok popüler bir spor ama hepimiz bu tür bir kariyere sahip değiliz. Brezilya’da bir usta çizmek oldukça zor olmalı. Çok çalışmaya ihtiyacınız var, ayrıca yeteneğe de ihtiyacınız var ve yeteneğe ek olarak yapmanız gereken bazı  şeyler var. Mesela ailemden uzakta… Üç yıldır ailemden uzaktaydım. Zor bir çocukluk geçirdim. Bugün Allah’a çok şükür böyle meyveleri betonevip giriş yiyebiliyorsam bu benim sıkı çalışmam ve özverim sayesindedir. Bunun için Tanrı’ya şükrediyorum.

Bir öğretmen olarak hayatınızdan bahseder misiniz?

Ailem okul hayatımda çok yardımcı oldu. Futbol kariyerimden önce ihtiyacım olan temel antrenmanlarda pek başarılı olduğumu söyleyemem.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!