Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Öğretmen Atamaları ve Eğitimde Yapılacak Değişikliklerle İlgili Açıklamalar

featured

Bakan Tekin, Öğretmenlerle Diyarbakır’da Buluştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında Diyarbakır’da öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi’nde bir araya geldi.

Ders Saatleri Değişmeyecek

Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusundaki soruları yanıtlayan Bakan Tekin, “Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Öğretmen Atamaları ile İlgili Açıklama

Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur” ifadelerini kullandı.

Kanunda Yeni Düzenleme

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorulara da cevap vererek, “Kanun; öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak” bilgisini paylaştı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!