Sıcak Hava Erkeklerin Doğurganlığını Nasıl Etkiliyor?

featured

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde Yapılan Çalışma

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir çalışmada, 818 erkekten alınan sperm örnekleri incelendi. The Straits Times Gazetesi’nde yer alan habere göre, bilim insanları 90 gün boyunca aşırı sıcak hava şartlarına maruz kalan erkeklerin sperm kalitesinde önemli değişiklikler olduğunu belirledi.

Çalışmanın Bulguları

Çalışmada, aşırı sıcak hava şartlarına maruz kalan erkeklerde düşük sperm sayısı görülme olasılığının yüzde 46, sperm yoğunluğunun azalma olasılığının ise yüzde 40 olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, sıcak hava şartlarına maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin daha az hareketli olduğu belirlendi.

Uzmanların Açıklamaları

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Dr. Samuel Gunther, yapılan çalışmada elde edilen bulguları değerlendirerek, sıcaktan en çok etkilenenlerin 25 ila 35 yaşlarındaki erkekler olduğunu vurguladı. Uzmanlar, tropikal ülkelerde sıcak hava ile doğurganlık arasındaki bağlantının yeterince incelenmediğine dikkat çekerek, iklim değişikliği ile birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağına dikkat çekti.

Singapur Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Bölümü’nden Doçent Chan Shiao-Yng ise, “Sperm yaşam döngüsünün belirli dönemlerinde, ısının daha olumsuz bir etkisi olduğunu gözlemledik” şeklinde konuştu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!