Network ve Ağ Kablolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured

Altyapı ve ağ kabloları, bilgisayarların veri alışverişi yapmasına izin veren telekomünikasyon ağlarıdır. Bilgisayar ağlarında, ağa bağlı bilgi işlem cihazları, verileri ağ bağlantıları (veri bağlantıları) aracılığıyla birbirine iletir. Düğümler arasındaki bağlantı, kablolu medya veya kablosuz medya kullanılarak kurulur. En ünlü bilgisayar ağı internettir. Verileri oluşturan, yönlendiren ve sonlandıran ağ bilgi işlem cihazlarına ağ düğümleri denir. Düğümler, kişisel bilgisayarlar, telefonlar, sunucular ve ana bilgisayar donanımı gibi ana bilgisayarları içerebilir. Bir cihaz başka bir cihazla bilgi alışverişinde bulunabildiğinde, doğrudan birbirine bağlı olup olmadığına bakılmaksızın bu tür iki cihazın birbirine bağlı olduğu söylenebilir.

 

Network kabloları altyapı ve ağ kabloları, sinyalleri taşımak için kullanılan iletim ortamına, ağ trafiğini düzenlemek için kullanılan iletişim protokolüne, ağın boyutuna, topolojiye ve organizasyonun amacına göre farklılık gösterir. Çoğu durumda, iletişim protokolleri, doğrudan iletim ortamı ile ilgilenen fiziksel katman dışında, daha özel veya genel iletişim protokollerinin üzerine katmanlanır. Altyapı ve ağ kabloları, paylaşımlı erişim, uygulama ve depolama sunucuları, yazıcılar ve faks makineleri gibi uygulamaları ve e-posta ve anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımını destekler.

 

NETWORK VE ALTYAPI KABLOLARININ ÇALIŞMA PRENSİBİ NASILDIR?

Altyapı ve ağ kablolama, ilgili disiplinlerin teori ve pratik uygulamalarına dayandığı için elektrik mühendisliği, telekomünikasyon, bilgisayar bilimi, bilgi teknolojisi veya bilgisayar mühendisliğinin bir dalı olarak düşünülebilir. Altyapı ve ağ kabloları, kişiler arası iletişimi teşvik ederek insanların e-posta, anlık mesajlaşma, sohbet odaları, telefonlar, görüntülü aramalar ve video konferanslar yoluyla verimli ve kolay bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. Paylaşılan depolama aygıtı bilgilerine erişim sağlamak, birçok ağın önemli bir işlevidir. Ağ, dosyaların, verilerin ve diğer bilgi türlerinin paylaşılmasına izin vererek, yetkili kullanıcıların ağdaki diğer bilgisayarlarda depolanan bilgilere erişmesini sağlar. Altyapı ve ağ kabloları, ağ ve bilgi işlem kaynaklarının paylaşılmasına olanak tanır. Kullanıcılar, paylaşılan ağ yazıcılarında belge yazdırma gibi ağdaki aygıtlar tarafından sağlanan kaynaklara erişebilir ve bunları kullanabilir. Dağıtılmış bilgi işlem, görevleri gerçekleştirmek için ağdaki bilgi işlem kaynaklarını kullanır.

 

NETWORK ALTYAPI KABLOLARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Cihazları bir bilgisayar ağı oluşturmak üzere bağlamak için kullanılan iletim ortamı kablolar, optik fiberler (optik fiber iletişim) ve radyo dalgalarıdır (kablosuz ağlar). OSI modelinde bunlar birinci ve ikinci katmanlarda yani fiziksel katmanda ve veri bağlantı katmanında tanımlanır.

 

Yerel alan ağı (LAN) teknolojisinde kullanılan yaygın olarak kabul edilen iletim ortamı serisine topluca Ethernet adı verilir. Ethernet üzerinden ağa bağlı cihazlar arasındaki iletişimi destekleyen medya ve protokol standartları IEEE 802.3 tarafından tanımlanmıştır. Ethernet, verileri bakır kablolar ve fiber optik kablolar aracılığıyla iletir. Kablosuz yerel ağ alanı standartları (IEEE 802.11 tarafından tanımlananlar gibi), iletim ortamı olarak kızılötesi sinyalleri kullanan radyo dalgalarını veya diğer standartları kullanır. Güç hattı iletişimi, veri iletmek için binanın güç kablolarını kullanır.

 

Her türlü alt yapı, ağ ve network kablosu ihtiyaçlarınızda https://www.45x.com.tr/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!