MEB’den Millî Eğitim Şûrası Açıklaması

featured

Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası Hakkında Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

MEB’nin Yapılan Açıklaması

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin kaldırıldığı ve MEB Şûrası’nın artık toplanmayacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Millî Eğitim Şûrası Yönergesi, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği’nin belirli maddeleri kapsamında hazırlanmış olup Mart 2024’te yayımlanmıştır. Dolayısıyla Millî Eğitim Şûrası ile ilgili çalışmalar, bu yönerge çerçevesinde yürütülecektir.

Geçmişten Günümüze Millî Eğitim Şûrası

Türk millî eğitim sisteminin tarihinde önemli bir yere sahip olan Millî Eğitim Şûrası, 1921 yılında Maarif Kongresi ile başlamış ve yıllar içinde eğitimle ilgili konuların görüşüldüğü önemli bir platform haline gelmiştir. Bugüne kadar 20 Millî Eğitim Şûrası gerçekleştirilmiştir.

Gelecek İçin Önemli Başlıklar

MEB, gelecek için önemli konuları ele almak üzere 21. Millî Eğitim Şûrası için çalışmalarını hızlandırmıştır. Dijital vatandaşlık, eğitimde yapay zekâ, teknoloji kullanımı ve etik gibi konularda teknik çalışmalar yapılarak şûra için hazırlıklar sürdürülmektedir.

Bakanlığın bilimsel danışma kurulu olan Millî Eğitim Şûrası, eğitim öğretimle ilgili konularda tavsiye kararları almak ve Türk millî eğitim sisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla toplantılarını sürdürecektir.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!