Macron, Olimpiyat Oyunları ve Orta Doğu’daki Gelişmeleri Değerlendirdi

featured

Macron’un İsrail-İran Gerginliği ve Olimpiyatlar Hakkındaki Açıklamaları

Başkent Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na 100 gün kala Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız BFMTV ve RMC kanallarının ortak programına konuk oldu. Macron, uluslararası spor organizasyonunu ve Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirdi.

İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırısına Tepki

Macron, İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıya değinerek, Tahran’ın Şam’daki İsrail konsolosluğuna “orantısız” yanıt verdiğini savundu. Macron, İsrail’in füzeleri ve dronları durdurmayı başardığını belirtti.

Ürdün Hava Sahasında Dron Vuruldu

Ürdün’ün talebi üzerine İran’dan gelen dronların Ürdün hava sahasında vurulduğunu açıklayan Macron, Fransa’nın Ürdün’de askeri üssü bulunduğunu hatırlattı ve hava sahasının ihlal edildiğini belirtti.

Olimpiyatlar Sırasında Çatışmalara Ara Verilmesi Çağrısı

Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasını istemeyen Macron, Olimpiyatlar sırasında dünyanın farklı bölgelerindeki çatışmalara ara verilmesini talep etti. Çin Devlet Başkanı’ndan yardım talep edeceğini belirten Macron, açılış töreninin sınırlı bir alanda yapılabileceğini ifade etti.

Rusya’nın Olimpiyatlar Katılımı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in davet edilmeyeceğini söyleyen Macron, Rus sporcuların milli marşları ve bayrakları olmadan katılım gösterebileceklerini dile getirdi. İsrailli sporcuların katılımıyla ilgili olarak da Rusya ile İsrail arasında fark olduğunu vurguladı.

Olimpiyatlar ve Aya Nakamura

Fransız şarkıcı Aya Nakamura’nın açılış töreninde şarkı söylemesini istediğini dile getiren Macron, ırkçı tepkilere karşı çıktı. Seine Nehri’nde yüzme sözü veren Macron, Fransa’da uluslararası spor zirvesi düzenleyeceklerini duyurdu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!