ATO Congresium’da Genel Başkanlık Seçimi Heyecanı

featured

İkinci Tur Oylaması Sonuçsuz Kaldı

ATO Congresium’da düzenlenen genel başkanlık seçiminin ikinci tur oylamasında Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın’ın adaylıktan çekilmesiyle Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz arasında yarış başladı. Ancak seçimde Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy alarak ikinci tur sonuçsuz kaldı.

3. Tur Heyecanı Başladı

İkinci tur oylamasında salt çoğunluk sağlanamayınca genel başkanlık seçimi için 3. tur kararı alındı. Bu turda Dervişoğlu ve Aydın, genel başkanlık için yarışacak ve en çok oyu alan aday genel başkan seçilecek.

Kodaz’ın Çıkışı Tartışma Yarattı

İkinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından platforma çıkan Günay Kodaz, “Ben oyumu Koray Aydın’a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın’a oy vermesini istiyorum” dedi. Bu açıklama salondakilerden tepki topladı ve tartışmalara neden oldu.

Sloganlarla Dolu Atmosfer

Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, “Müsavat başkan”, “İktidara doğru Dervişoğlu” ve “İYİ’ler kol kola Koray Aydın’la” sloganları atarak atmosferi hareketlendirdi. Genel başkanlık için 3. tur oylaması heyecanla başladı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!