Manisa Mesir Macunu Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

featured

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde Yer Alan Festival

3 yıl koronavirüs, 1 yıl da deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl renkli görüntülerle başladı. Festival, geçmiş yıllarda gerçekleştirilemeyen etkinlikler arasında bulunuyordu.

Protokol Üyeleri ve Vatandaşların Katılımıyla Başladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve birçok siyasi ismin katılımıyla gerçekleşen festivalde, Manisa Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar yer aldı.

Mehter Takımı Eşliğinde Kortej Yürüyüşü

Büyükşehir belediyesi mehter takımının eşlik ettiği kortej yürüyüşünde, Manisa’nın tarihi simaları ve Osmanlı döneminden karakterler temsil edildi. Türk ve yabancı halk oyunları ekipleri de gösteriler sundu.

Mesir Macunları Saçılarak Kutlandı

Sultan Camisi önünde gerçekleşen festivalde, 41 ayrı noktadan 7 ton mesir macunu halka saçıldı. Katılımcılar, şifalı olduğuna inanılan macunları toplamak için şemsiyelerini ters çevirdi ve birbirleriyle yarıştı.

Mesirin Tarihi ve İçeriği

Manisa Mesir Macunu, Osmanlı döneminde Hafsa Sultan’ın hastalandığı bir dönemde hazırlanan ve 41 çeşit baharatın karışımından oluşan bir macundur. 483 yıldır aynı tarif ve içerikle hazırlanan macun, her yıl 21 Mart günü Manisa’da kutlanmaktadır.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!