İsrail’in Savunma Maliyeti: 4-5 Milyar Şekel

featured

Eski Genelkurmay Başkanı: İran Füzeleri Savunma Maliyetini Artırıyor

Yediot Aharonot gazetesi, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine yer verdi. Aminah’a göre, İsrail’in dün geceki savunma maliyeti 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olarak açıklandı.

İran Füzeleri Savunma Maliyetini Artırıyor

Tuğgeneral Aminah, bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyetini içerdiğini söyledi. Yaralanmalar ve füzelerin isabet ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığını vurguladı.

Anti Balistik Füze Sistemlerinin Maliyeti

Aminah, İsrail’in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow’un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirtti. Ayrıca, İran İHA’larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna dikkat çekti.

İran’ın Saldırıları ve Misilleme Tehdidi

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar İran’dan İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze atıldığını bildirdi. İran-İsrail gerilimi, İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısıyla daha da tırmandı.

İran’ın Misilleme Kararı

İran, İsrail’in konsolosluk saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek misilleme yapacağını duyurdu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail’e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını belirtti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!