İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Baskınları Sürdürdü

featured

İsrail Askerleri Filistinli 15 Kişiyi Gözaltına Aldı

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, yaptığı ortak açıklamada İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki baskınlarını sürdürdüğünü belirtti. İsrail ordusunun Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde düzenlediği baskınlarda iki çocuk, bir genç kızın yanı sıra eski tutukluların da bulunduğu en az 15 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarıldı.

Filistinlilere Yönelik Gözaltı ve Saldırılar Artıyor

7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden süreçte, İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddetli saldırılarını başlatmasının ardından işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 8 bin 495’e yükseldiği açıklandı. İsrail askerleri baskın yaptığı bölgelerde altyapıya ve mülklere zarar verirken, Filistinlilere kötü muamelede bulunduğu ve evlerini tahrip ettiği belirtildi.

Çatışmalarda 491 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’ne yapılan saldırının ardından işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşandığı vurgulandı. Bölgede, İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 491 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!