‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesi 2022 yılında da çocukların içini ısıttı

featured

Baumit Türkiye, dünyamızın geleceği için geleceğin büyüklerini enerji verimliliği ve ısı yalıtımı konularında bilinçlendiriyor

‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesi

2022 yılında da çocukların içini ısıttı

 

Sağlıklı yaşam alanları yaratma vizyonuyla inovatif ürünler geliştiren Baumit Türkiye, sosyal sorumluluk projesi ‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ kapsamında geliştirdiği özel içeriklerle çocukları küresel ısınma, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirirken hediye ettiği montlarla da ihtiyaç sahibi çocukların hayatlarına dokunuyor. 2019 yılından bu yana devam eden proje kapsamında 25 bin çocuğun kışı çok daha sıcak geçirmesini sağlayan şirket, çocuklara aynı zamanda ilk sayfasında onların anlayabileceği bir dilde enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımının öneminin anlatıldığı bir defter de hediye ediyor. Sürdürülebilir dünya için enerji tasarrufu bilincinin erken yaşta oluşması gerektiğine dikkat çeken Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, ‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesinin önümüzdeki dönemde farklı alt projelerle çok daha efektif bir biçimde büyüyerek devam edeceğinin ve çok daha fazla çocuğun hayatına dokunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Binalarda dış cephe ısı yalıtımına 360 derece bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşan Baumit Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk projesini de ısı yalıtımı üzerinden şekillendiriyor. Dünyamızın geleceği için geleceğe yön verecek çocuklara dokunmayı hedefleyen ‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesi ile sürdürülebilir bir dünya için çocukları küresel ısınma, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konularında bilinçlendiriyor. Şirket, 2019 yılından bu yana yürüttüğü proje kapsamında zorlu kış şartlarında yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara mont hediye ediyor. Geçtiğimiz yıl daha çok çocuğa ulaşabilmek adına Ahbap Derneği ile iş birliği yapan Baumit Türkiye, 2022 yılında da projenin mont bağışı kısmını başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında 25 bin çocuğa ulaşıldı

‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesinin doğuş hikayesi ile ilgili detaylı bilgiler paylaşan Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer; “Küresel iklim değişikliği ile mücadele artık tüm dünyanın öncelikli gündem maddesi haline geldi. Bu konuyu ertelemek ya da yalnızca karar vericilerin inisiyatifine bırakmak yerine artık hepimizin bireysel olarak bir adım atması gerekiyor. Enerji tasarrufu denince ısı yalıtımı hala en son akıllara gelen konulardan biri. Ancak bugün var olan enerjinin çok büyük bir kısmı konutlarda kullanılıyor ve konutlarda kullanılan bu enerjinin yüzde 40’ı duvarlardan kaybediliyor. Oysaki yazın soğutma, kışın ise ısıtma için kullanılan enerji miktarını azaltmanın yolu doğru ısı yalıtımından geçiyor. ‘Avrupa’nın mantolama devi’ olarak bu konuda bilinç ve farkındalığın artması adına çok büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Yarının dünyası için çalışırken odağımıza da yarının dünyasında yaşayacak, yarının dünyasını yönetecek çocukları alıyoruz. Onların zihinlerine girebilirsek, onların kalplerine dokunarak hayallerine yön verirsek daha iyi bir gelecek için çok büyük bir aşama kaydedebileceğimize inanıyoruz. İşte bu yüzden 2019 yılında başlattığımız ‘Geleceğimizi Mantoluyoruz’ projesinin başrolünde çocuklarımız bulunuyor. Bir çocuğun bakış açısı değişirse birçok şeyin değişebileceğini düşünüyoruz. Ancak her şeyden önce daha iyi bir dünya için bir bilinç kazandırmayı hedeflediğimiz çocuklarımızın minik bedenlerinin de kalpleri kadar sıcak olması gerekiyor. Bu amaçla, bayilerimiz ile birlikte, Türkiye’nin dört bir yanında, ihtiyaç sahibi çocuklara her yıl mont bağışında bulunuyoruz. Yıllar içinde kapsamını genişleterek devam ettirdiğimiz projemizle 2022 yılı itibarıyla tam 25 bin çocuğa ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Çocuklara dokunarak geleceği iyileştirmeyi hedefliyor

Geleceği değiştirmenin ancak çocukların dünyasına girebilmekle mümkün olduğunu hatırlatan Erdil Dinçer; “Bugün yarattığımız çözümlerle yetişkinler dünyasında ‘Avrupa’nın mantolama devi’ olarak tanınıyoruz. Bu doğru bir tanım ama bizim için yeterli değil. Biz çocukların dünyasında da var olmak, yardımsever ve güçlü bir kahraman olarak tanınmak istiyoruz. Dünyamızın geleceğini tehdit eden etkenlerle savaşan, sürdürülebilir geleceği sağlam temeller üzerine inşa eden bir süper kahraman olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda bizim süper gücümüz ileri teknolojimiz ve inovasyonlarımız. Tüm bunları da çocukların geleceğini iyileştirmek için sonuna kadar kullanmaya hazırız. Ayrıca yarına yön verecek olan yeni neslin de bu farkındalığı kazanmasını sağlarsak çok büyük bir aşama kaydetmiş oluruz. Geleceğimizi tehdit eden hayati konuları onların anlayabileceği bir dille anlatabilirsek gerçekten geleceği değiştirme gücüne kavuşuruz. Projemizin çok önemli bir ayağı mont bağışları olsa da ana hedefimiz geleceği mantolamak, bu sebeple de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın farkındalık kazanmasını sağlamak. Bu amaçla projemizin web sitesi üzerinden çocukların keyifle takip edeceği özel içerikler hazırlıyoruz. Bağışladığımız montların yanı sıra ilk sayfasında çocukların anlayabileceği bir dilde enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımının önemini anlattığımız küçük bir defter de hediye ediyoruz. Önümüzdeki dönemde projemizi farklı alt projelerle çok daha efektif bir biçimde büyüterek devam ettirmeyi ve çok daha fazla çocuğun hayatına dokunabilmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!