Macron’dan Ukrayna Açıklamaları: Asker Gönderme İhtimali Meşru Olabilir

featured

Macron’un Ukrayna Politikası

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, The Economist dergisine verdiği röportajda Ukrayna’daki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asker Gönderme İhtimali

Macron, Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtti. Rusya’nın Ukrayna cephe hattını geçmesi ve Kiev’in asker destek talep etmesi durumunda bu ihtimalin “meşru” şekilde gündeme gelebileceğini vurguladı.

Avrupalı Liderlerin Durumu

Fransız lider, Rusya’nın eylemlerini tırmandırması halinde tüm Avrupalı liderlerin Ukrayna’ya asker göndermeyi düşünmek zorunda kalacağını belirtti. Macron, “Benim göz ardı ettiğim bir şey yok çünkü hiçbir şeyi göz ardı etmeyen biriyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Kazanmaması İçin Çaba

Macron, Rusya’nın Ukrayna’da savaşı kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Rusya’nın bölgesel istikrarı bozan bir güç olduğunu ve Avrupa’nın güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Avrupa Ülkelerinin Tepkisi

Avrupa’dan askeri birliklerin Ukrayna’ya gönderilmesi konusunda fikir birliğine varılamasa da Macron, “Rusya’nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasını yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Ukrayna’da zafer kazanmasının Avrupa’da güvenliği tehdit edeceğinin altını çizdi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!