ABD, Çinli 31 Şirkete Yaptırım Uyguladı

featured

Yaptırım Sebepleri ve Uygulanan Tedbirler

ABD’nin Pekin Büyükelçisi Nicolas Burns, Çin merkezli 31 şirketin yaptırımlara dahil edildiğini belirtti. Yaptırım uygulanan şirketlere Rusya’ya kritik teknolojiler sağladıkları gerekçesiyle tedbir alındığını vurguladı. Burns, bu satışların durdurulmaması halinde tedbir alacaklarını Çin’i uyarmış olduklarını söyledi.

Yaptırım Listesindeki Şirketler ve Faaliyetleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlara ilişkin açıklamasında, listeye alınan Çinli şirketlerin havacılık, uzay ve imalat donanımlarında askeri ve sivil ikili kullanıma sahip ürünlerin geliştirilmesi ve Rusya’ya tedarikinde rolü olduğunu ileri sürdü. Sensör üreticisinden gemicilik şirketine kadar çok sayıda şirket listede yer aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Çin ana karasında kayıtlı Wuhan Global Sensor Technology ve Wuhan Tongsheng Technology şirketlerini, Rusya’ya askeri amaçlı optik ürünler ve sensörler sağladıkları gerekçesiyle yaptırım listesine dahil etti.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde kayıtlı Tulun International Holding, Rusya’nın Ukrayna’daki hedefleri vurduğu insansız hava araçlarında kullanılan Küresel Seyrüsefer Uydu Sistemlerini (GNSS) sattığı iddiasıyla yaptırım listesine alındı.

Çin ana karasında kayıtlı Şıncın merkezli Juhang Aviation şirketi, dronlarda kullanılan pervane, sinyal bozucu, sensor ve motor gibi donanımları transfer ettiği iddiasıyla yaptırım listesine girdi.

Hong Kong’da kayıtlı gemicilik şirketi CFU Shipping Company, Rusya’nın Arctic LNG 2 Terminali geliştirmesi için sevkiyatlar yaptığı gerekçesiyle yaptırım kapsamına alındı.

ABD, daha önce Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ikinci yılı öncesinde 23 Şubat’ta, Rusya’ya Ukrayna Savaşı’nda askeri destek sağlayabilecek ürünlerin ticaretini yaptıkları gerekçesiyle 9 Çinli şirketi yaptırım listesine almış, 8 Çinli şirkete ise ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!