Evlilik Sözleşmesi Nedir?

Evlilik sözleşmesi genel şekliyle eşlerin birbirine karşı konumunu ve aile içi işleyişi belirleyen sözleşmelerdir.

featured

Evlilik sözleşmesi genel şekliyle eşlerin birbirine karşı konumunu ve aile içi işleyişi belirleyen sözleşmelerdir. Bu sözleşmelerin hazırlanmasındaki asıl amaç ise boşanma sonrası mal paylaşımının belirlenmesidir. Eşlerin evlenmeden önce ya da evlilik içerisinde yaptıkları evlilik sözleşmeleri sahip olunan mal varlığını nasıl bir rejime tabi tutulacağını belirlemektedir. Bu nedenle evlilik Sözleşmesi’nin maddeleri çiftlerin boşanma hali söz konusu olması durumunda sonraki hayatlarını belirlemek için çok büyük önem taşımaktadır.

Evlilik sözleşmesi aşamasında çiftlerin aile hukuku alanında başarılı ve deneyimli avukatlar ile iş birliği içerisinde olması gerekir.  Bu süreçte Samsun aile hukuku avukatları en önemli destekçilerdir.  Boşanmadan sonra sahip olunacak mal varlığı konusunda gerekli tüm detayların belirlendiği evlilik sözleşmeleri ancak bu alanda deneyimli avukatlar tarafından en ince detaylarına kadar analiz edilebilmekte çiftlerin karşılıklı çıkarlarını korumak üzere dizayn edilmektedir.

Evlilik sözleşmesi nasıl yapılır

Bir evlilik Sözleşmesi’nin düzenlenmesi ve bu sözleşmenin hukuku ya bir geçerlilik kazanabilmesi için belirli bazı koşulların sağlanıyor olması gerekmektedir. Evlilik sözleşmesi düzenleyecek olan taraflar avukatları aracılığıyla bu süreci tamamlamaktadır. Samsun avukat desteği ile gerekli tüm yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sözleşme maddeleri ve sözleşmenin yasal hüküm kazanması avukat desteği ile mümkün olacaktır.

Evlilik sözleşmesi ile boşanmadan sonraki yaşamınızda lehinize gelişecek durumlar hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız Samsun Avukat Ayşe Deniz Oral iletişime geçebilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!