Yüksek Performans Vanalarının Çalışma Prensibi

featured

 

 

Endüstride en sık kullanılan vana tipi kelebek vana, yüksek performans vana olarak adlandırılır. Kelebek vanalar, açma, kapama ve debi ayarlarında kullanımı ile yaygınlık gösterir. Kontrol vanaları olarak kullanılan yüksek performans vanaları, sızdırmazlığı önleyerek yüksek ve düşük basınçlarda kontrolü sağlaması ile bilinir. Bu tip yüksek performans vanalar; sıvı, gaz, buhar tanecikli ya da  viskoz gibi farklı tipteki akışkanların kontrol edilebilmesi için kullanılan vana çeşitleridir.

 

Küçük hacmi ve hafifliği nedeniyle her yere takılabilen yüksek performans vanaların birçok çeşidi bulunmakta olup iki yönlü basınç farkına karşı sistemi koruyarak yüksek sızdırmazlık özelliği ile sistemin güvenle çalışmasını sağlar.

 

Yüksek Performans Vanaları Çeşitleri Nelerdir?

 

Yüksek performans vanaları çeşitleri şöyle sıralanabilir;

 

  • Wafer tip kelebek vana: İki flanş arasına bağlanmış olan çift yönlü basınç uygulayan akışkanların basınç farklarından sistemi koruyan vana modeline denir. Yüksek sızdırmazlık özelliği ile en çok tercih edilen vana tipidir.
  • Aktüatörlü kelebek vana: Sistemin otomatik açılıp kapanabilmesi için kullanılan ve büyük bir hacme sahip olan yüksek performans vanalar bütünüdür.
  • Çift flanşlı kelebek vana: Hem düşük sıcaklıklar altında hem de yüksek sıcaklıklarda akışkanların kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılan yüksek performans vana tipidir.
  • Hidrolik kelebek vana: Tahrik işlemini hidrolik güç ünitesi yardımı ile sağlayan, herhangi bir acil durumda kendiliğinden devreye giren, akış hızında yükselme olduğu fark edildiğinde sistemi güvende tutan yüksek performans vana çeşididir.
  • Lug tipi kelebek vana: Üç parçalı vana görünümüne sahip bağlantı tipine göre kendi içerisinde ayrılan vana çeşididir. Lug tipi vanalar tesisatın her bölgesine monte edilebildiği gibi tesisatın sonunda da kullanılabilmesi açısından avantajlıdır.

 

Diğer vanaların fiziksel sınırlarına ulaşması halinde, yüksek çalışma basınçları ve aşırı sıcak akışkanlar için ideal çözümler üreten, yüksek performans vana çeşitlerine https://smstork.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!