Yoga, Sindirim Sistemini Nasıl Etkiler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoga ve Sindirim Sistemi İlişkisi

ABD merkezli Yale Fonksiyonel Gastrointestinal Bozukluklar Programı direktörü Dr. Jill Deutsch, yoga seanslarının yavaş sindirim sistemini harekete geçirdiğini belirtiyor. Aynı zamanda bir yoga öğretmeni olan Dr. Deutsch, düzenli bir uygulamanın sindirim organlarını uyarmaya, tuvalete çıkmanızı sağlayan kasları güçlendirmeye ve rahatlamayı başlatmaya yardımcı olabileceğini vurguluyor.

Yoga Pozları ve Etkileri

Sindirim organlarınız karnınızın etrafında yer aldığı için bu bölgeyi büken hareketler bölgedeki aktiviteyi uyarabilir. Uzmanlara göre, midenize ve kolonunuza hafif bir baskı uygulanmasının, gaz veya dışkıyı bağırsak yolu boyunca hareket ettirebileceği belirtiliyor. Ayrıca yoganın çeşitli pozları da istenen bağırsak hareketliliğine ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Kedi Pozu

YogaSix’in kıdemli usta eğitmeni Valerie Lucas, Kedi Pozu’ndaki pelvik hareketin sindirim yararlarının anahtarı olduğunu belirtiyor. Bu pozun gaz ağrısını hafifletmeye ve sindirimi teşvik etmeye yardımcı olabileceği vurgulanıyor.

Çelenk Pozu

Çömelme olarak bilinen Malasana pozisyonunun, bağırsak faaliyetleri için faydalı olduğu belirtiliyor. Bu pozu uygulamak, dizlerinizi bükmenizi ve açmanızı sağlayarak sindirim sistemine destek olabilir.

Dizden Göğse Pozu

Karın bölgesinde gaz, şişkinlik ve rahatsızlık yaşayanlar için önerilen bu poz, karna hafif bir masaj yaparak rahatlama sağlayabilir.

Çocuk Duruşu Pozu

Bu poz, vücudunuzu rahatlatmaya ve dışkılama olasılığını artırmaya yardımcı olabilir. Pelvik taban kas sisteminin açısını değiştirerek bel gerginliğini azaltabilir.

Mutlu Bebek Pozu

Bu egzersiz, pelvik tabanınızı harekete geçirirken aynı zamanda içsel bir masaj sağlayabilir. Sırtüstü pozisyonda olduğunuz için kaslarınızın gevşemesine yardımcı olabilir ve gaz ile şişkinlik ağrılarını hafifletmeye destek olabilir.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!