İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Ekonomiyi Çökertti

featured

İsrail’in Saldırıları Gazze Ekonomisini Yüzde 90 Oranında Harap Etti

Filistinli ekonomist Muhammed Ebu Ceyyab, İsrail’in 16 yıldır süren ablukası ve son dönemde artan saldırıları sonucunda Gazze’de tarım sektörünün %80’inin, sanayi sektörünün ise %90’ının yok edildiğini belirtti.

Toplumun Tüm Fertleri Yoksullaştı

Ebu Ceyyab’a göre İsrail’in saldırıları Gazze’deki ekonomik düzeyi sıfırlayarak toplumdaki ekonomik sınıfları eşitledi. Üst ve orta sınıfı yok eden saldırılar, iş sahiplerini ve çalışanlarını yoksullara dönüştürdü. Geçimini sanayi ve tarım alanından sağlayan orta sınıf da yoksulluk sınıfına katıldı. Gazze’nin ekonomik altyapısı ve üretken sektörleri tamamen tahrip edildi.

Altyapı Zararının Maliyeti 18,5 Milyar Dolar

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’nin sosyal ve ekonomik koşullarını eski haline getirmenin uzun yıllar süreceği belirtildi. Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası’nın raporuna göre Gazze’nin altyapısındaki zararın maliyeti yaklaşık 18,5 milyar dolar olarak açıklandı. Gazze’nin nüfusunun yarısından fazlası açlık sınırında yaşıyor ve ciddi gıda güvensizliği ile karşı karşıya.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!