Solenoid Vana Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

featured

 

 

Bir solenoid vana, su, hava, yağ vb. akışkanları kontrol etme amacıyla kullanılan elektromanyetik vanalara verilen addır. Bir elektrik sinyali, solenoid vananın açılıp kapanmasını kontrol edilebilir.

 

Solenoid Vana Çeşitleri Nelerdir?

 

Solenoid vanalar boru bağlantılarının sayısına göre üç gruba ayrılır:

 

  • İki Yönlü Solenoid Vana
  • Üç Yollu Solenoid Vana
  • Dört Yollu Solenoid Vana

 

İki Yönlü Solenoid Vana: Adından da anlaşılacağı gibi, iki yollu solenoid vananın bir giriş ve bir çıkış boru bağlantısı vardır. Aşağıdaki iki türe ayrılabilirler.

 

  • Normalde kapalı yapı: Enerji kesildiğinde vana kapanır ve enerji verildiğinde yeniden açılır.
  • Normalde açık yapı: Bu tip solenoid vana, enerji verildiğinde kapanır ve enerji kesildiğinde açılır.

 

Üç Yollu Solenoid Vana: Üç yollu solenoid vanalar, üç boru bağlantısına ve iki akışkan gücüne sahiptir. Bir delik açıkken diğeri kapanır ve bunun tersi de geçerli olabilir. Üç yollu solenoid vanalar, bir diyafram vanasına veya tek etkili silindire basınç uygulamak için alternatif olarak yaygın olarak kullanılır. Aşağıdaki üç modda çalışırlar:

 

  • Normalde kapalı yapı: Vananın enerjisi kesildiğinde, basınç portu kapanır ve egzoz portu silindir portuna bağlanır. Vana enerjilendiğinde, basınç portu silindir portuna bağlanır ve egzoz portu kapatılır.
  • Normalde açık yapı: Vananın enerjisi kesildiğinde basınç portu silindir portuna bağlanır. Ancak vanaya enerji verildiğinde basınç portu kapanır ve silindir portu egzoz portuna bağlanır.
  • Üniversal yapı: Bu tip, vananın normalde kapalı veya normalde açık konumda bağlanmasına izin verir. Ek olarak, vana bir veya iki portu seçmek veya akışı bir porttan diğerine yönlendirmek için bağlanabilir.

 

Dört Yollu Solenoid Vana: Çift etkili silindirleri çalıştırmak için dört yollu solenoid vanalar kullanılır. Bu tip solenoid vanaların dört veya beş boru bağlantısı vardır; Bir basınç, iki silindir ve bir veya iki egzoz şeklinde olabilir.

 

Solenoid vana hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.smstork.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!