IMF’den Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi

featured

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer’den Türkiye Ekonomisi Açıklaması

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kammer’den Politika Değişikliği Açıklaması

Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’de bir politika değişikliği gözlemlediklerini belirterek, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyonun yaşandığını ifade etti. Kammer, bu politika değişikliği sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkların azaldığını vurguladı.

Reformların Uzun Vadeli Program Olduğu İfade Edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmeye de değinen Kammer, Şimşek’in reformların uzun vadeli bir program olduğunu ve bu programın başarılı bir şekilde yürütüleceğini belirttiğini aktardı. Kammer, programın Türkiye ekonomisinde kırılganlığı azaltmayı, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmeyi ve yatırım ortamını iyileştirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

IMF Programına İlişkin Açıklama

IMF’nin Türkiye’de yeni bir program başlatılması gerekliliği ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Kammer, mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye’ye yönelik herhangi bir IMF programı görüşmesinin bulunmadığını ifade etti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!