Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Tarih Yazdı: Avrupa Şampiyonu!

featured

Fenerbahçe Alagöz Holding, EuroLeague Kadınlar Şampiyonluğunu Kazandı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Mersin’de düzenlenen Kadınlar EuroLeague Final Four final maçında Fransız rakibi Villeneuve d’Ascq LM’yi 106-73 mağlup ederek tarih yazdı. Bu zaferle üst üste ikinci kez Avrupa’nın zirvesine çıktılar.

Üst Üste İkinci Kez Avrupa Şampiyonu Olan İlk Türk Kadın Basketbol Takımı Oldular

Fenerbahçe Alagöz Holding, bu başarısıyla üst üste iki kez Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk kadın basketbol takımı unvanını elde ederken, finalde 100 sayı barajını geçen ilk takım unvanını da kazandılar.

Mücadele Dolu Bir Final Maçı

Fenerbahçe Alagöz Holding, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan final mücadelesinde Villeneuve d’Ascq LM karşısında hızlı bir başlangıç yaptı. Nikolina Milic, Yvonne Anderson ve Kayla McBride’ın etkili performanslarıyla oyunu lehlerine çevirerek ilk çeyreği 28-27 önde tamamladılar. Emma Meesseman’ın liderliğindeki 9-0’lık seriyle ikinci çeyreği 49-40 önde kapatan Fenerbahçe, soyunma odasına 58-45 üstünlükle gitti.

Üstünlüğünü koruyarak üçüncü çeyreği 77-61 önde geçen Fenerbahçe, son çeyrekte de üstün bir oyun sergileyerek maçı 106-73 kazanarak Avrupa’nın en büyüğü oldular.

Oyuncuların Performansı

Fenerbahçe Alagöz Holding: Meesseman 22, Anderson 7, Milic 16, McBride 17, Collier 33, Sevgi Uzun 3, İdil Sacalir, Alperi Onar 2, Tilbe Şenyürek 2, Badiane 4

Villeneuve d’Ascq LM: Zellous 17, Smalls 12, Diaby 6, Burke 17, Salaun 12, Gueye 3

Maç Detayları

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Ariadna Chueca (İspanya), Viola Györgyi (Romanya), Gvidas Gedvilas (Litvanya)

1. Periyot: 28-27

Devre: 58-45

3. Periyot: 77-61

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!