Fed, Finansal İstikrar Raporu’nda Enflasyon ve Politika Belirsizliği Riskine Dikkat Çekti

featured

Fed’in Nisan Ayı Finansal İstikrar Raporu’na Göre Enflasyon ve Para Politikası Riskleri

Federal Reserve (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu’nun nisan sayısını yayımladı. Raporda, inatçı enflasyonun ve sıkı para politikasının etkilerinin piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen risk olmaya devam ettiği kaydedildi.

Raporda piyasa katılımcılarının çoğunun enflasyonun hızlanması durumunda faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğine işaret ettiği ve “Kalıcı enflasyonist baskıların beklenenden daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna yol açması riski en sık dile getirilen risk olmaya devam etti.” ifadelerine yer verildi.

Politika Belirsizliği ve Jeopolitik Riskler

Raporda Orta Doğu ve Ukrayna çatışmaları gibi jeopolitik risklerin küresel ekonomi için risk oluşturduğu vurgulandı. Katılımcıların yaklaşık üçte ikisinin politika belirsizliğini bir risk olarak gördüğü belirtilen raporda, ticaret politikası ve artan jeopolitik gerilimlerle ilgili diğer dış politika konularına da dikkat çekildi.

Ayrıca ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin de politika belirsizliği açısından ele alındığı raporda, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının enerji ve emtia piyasaları ile küresel değer zincirlerinde aksama olasılığı gibi küresel ekonomik faaliyetler için risk oluşturduğu belirtildi.

Raporda, jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin artmasının ekonomik aktiviteyi azaltabileceği, enflasyonu ve finansal piyasalardaki oynaklığı artırabileceği uyarısında bulunuldu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!