DyorEX Kripto Para Borsası Araştırma Uzmanı Zeynep Yiğit, Bitcoin ve Ethereum’u Değerlendiriyor!

featured

 

Öncelikle Dyorex geçtiğimiz senenin başında temelleri atılan ve 2022 yılında faaliyete başlayan İstanbul merkezli bir kripto para borsasıdır. Yatırımcılarına kripto para ve blokzincir dünyasına hızlı ve güvenilir bir dünya oluşturmaya çalışan Dyorex, yapmış olduğu iş birlikleri ile de sektörde önde gelen borsalar arasında yer almaktadır.

Bitcoin, ABD Baskıları Nedeniyle Zayıf Seyrine Devam Ediyor!

Geçtiğimiz sene lider kripto para birimi Bitcoin’de yaşanan ralliyle beraber 69.000 dolar seviyeleri test edildi. Ardından bu senenin başında ayı piyasasına girmemizi tetikleyen ve yatırımcılardaki risk iştahını azaltan etkenlerin de gelmesiyle beraber Bitcoin’de bugüne kadar neredeyse %75 oranında bir değer kaybı gerçekleşti.

Ocak ayından itibaren ABD’de yükselişe geçen enflasyonla beraber Mart ayından itibaren enflasyonla mücadele adına FED faiz arttırmaya başladı ve bugün itibariyle faiz oranı %3.25 ulaştı.

Mart ayı içerisinde 25 baz puanlık artırım yapan ABD Merkez Bankası Fed, sürekli yükselen enflasyonla mücadeleyi sürdürmeye ve enflasyonu %2 seviyelerine indirmeye kararlı gibi gözüküyor.

Tarihinde oldukça az örneğine rastladığımız bu dönemde FED üç dönem üst üste 75 baz puanlık artırım yaparak piyasada korku endeksi olarak değerlendirilen VIX 30 üzerine çıkarak piyasalardaki korkuyu arttırdı ve bunun sonucu olarakta Bitcoin başta olmak üzere küresel piyasalarda satıcılı seyir devam etti. Yaklaşık olarak 16 yıl sonra yapılan 75 baz puanlık artışla beraber endeksler başta olmak üzere Bitcoin’de değer kaybederek bu senenin dibi olan 17.700 dolar seviyelerine kadar geriledi. Enflasyonist baskının ve belirsizliğin devam etmesi sonucu yaklaşık bir aydan fazladır da sıkışık bir bant aralığında fiyatlanan lider kripto para birimi 2 Kasımda açıklanacak faiz kararı öncesinde 19.000 dolar bandının üzerinde hareketine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Fed üyelerinin yapmış olduğu açıklamalar ve Fed Tutanaklarının detaylarında ‘Enflasyonun beklenenden yavaş zayıflaması’ olgusu nedeniyle önümüzdeki 2023 senesinin ortasına kadar faizi artırmaya devam etmeleri bekleniyor. Bunun haricinde ise dünya çapında faaliyet gösteren kripto para borsalarının da düşen piyasa etkisiyle zarar ettiğini ve iflas bayrağını çektikleri haberlerini aldık.

Ayı piyasasının yerine boğa piyasasının gelmesi için herhangi bir pozitif haber bulunmayan kripto para piyasası için bir süre daha bu kış mevsimi devam edeceğe benziyor. Geleceğin dünyası olarak düşünülen ve devletlerin regülasyon yani düzenleme kararı aldığı kripto paralarda mevcut yatırımcıların ellerinde bulundurdukları varlıkları halen tuttukları aşikar.

Bitcoin’in teknik görünümüne baktığımızda ise yükseliş için herhangi bir pozitif sinyal almamakla beraber piyasada genel bir dip beklentisi mevcut. Yaklaşık olarak iki hafta sonra alacağımız faiz kararı öncesi ve sonrasında maksimum 22.000 dolar seviyelerine tepki alımları gerçekleşmesini beklediğimiz kripto para birimi için negatif senaryonun gerçekleşmesi yani 17.700 dolar seviyelerinin kaybedilmesiyle beraber 15.000 dolar seviyelerine kadar satış baskısı alacaktır.

DyorEX Kripto Para Borsası Üzerinden Nasıl Bitcoin Alınır?

1.Dyorex.com adresine giriniz.

2.Eğer daha önce doldurmadıysanız ‘Kayıt Ol’ bölümünden sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayınız. Daha önceden kayıt olduysanız bu adımı geçip Giriş Yap seçeneğine gelmelisiniz.

3.Hesabınızda herhangi bir kripto para birimi veya Türk Lirası bulunmuyorsa ‘Kripto Satın Al’ ve ‘Banka Havale-EFT’ seçeneğini seçiniz. Eğer cüzdanınızda varlığınız bulunuyorsa bu adımı atlayabilirsiniz.

4.Dyorex Kripto Para Borsası’na yukarıda belirtildiği gibi TL bakiyesi transfer ettikten sonra anasayfada bulunan Piyasalar bölümünden Pro Versiyonu seçebilirsiniz.

5.Sağ üst köşeye BTC/TRY yazın ardından sağ tarafta bulunan alım çeşiti kısmında ise Piyasayı seçin.

6.Almak istediğiniz Bitcoin miktarını girin ve BTC Al butonuna tıklayın.

7.İşlem talebiniz alınmıştır ve aldığınız miktardaki Bitcoin Dyorex’te bulunan cüzdanınıza eklenmiştir.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin satın almak ya da kullanmak için sanal cüzdan oluşturulması gerekmektedir. Bu cüzdanlar sayesinde kripto para transferleri gerçekleştirebilirsiniz. Bitcoin transfer işlemi bir çeşit şifreleme ile gönderilir. İşlemlerin her biri ağ üzerinde duyurulur ve blok zincire dahil olur. Bu sayede ise aynı Bitcoin’in birden fazla kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!