Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar ve ABD’li Yetkili Bass Arasındaki Görüşme Detayları

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Ziyareti Hazırlıkları Ele Alındı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar ile Bass arasındaki görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye düzenleyeceği resmi ziyaretin hazırlıkları ele alındı. Hazırlıklar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın talimatları doğrultusunda gözden geçirildi.

Ekonomik İlişkilerin Güçlendirilmesi ve Ticaret Hedefi

Görüşmede, geçen yıl 30 milyar dolar civarında gerçekleşen ticaret hacmi ile ekonomik ilişkilerin 100 milyar dolar ticaret hedefi doğrultusunda artırılmasına yönelik adımlar değerlendirildi. Savunma sanayi başta olmak üzere ikili ticaret, yatırımlar, enerji ve yeni teknoloji gibi tüm ekonomik alanlardaki işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Bölgesel Gelişmeler ve Türkiye’nin Beklentileri

Terör örgütleri PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye’nin beklentilerinin ABD tarafına iletilmesinin yanı sıra, bölgesel gelişmeler de etraflıca değerlendirildi. Türkiye’nin bölgedeki barış ve huzur için acil çözümler talebi vurgulandı.

Ukrayna-Rusya Savaşı ve NATO Zirvesi

Görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya Savaşı’na ilişkin adil ve kalıcı diplomatik çözüme ulaşma görüşleri aktarıldı. Ayrıca Suriye meselesi ele alınırken, NATO’nun Washington Zirvesi’nin hazırlıkları da masaya yatırıldı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!