TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: Trolleşme Tehlikesi ve TikTok Tartışmaları

featured

AKP’li Hüseyin Yayman Başkanlığında Gündem Belirlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplanarak dijital gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Komisyon Başkanı Yayman, sosyal medyadaki ‘trolleşme’ tehlikesine dikkat çekti ve bu durumun gazetecilikten siyasete kadar her alanda olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.

Yayman: “Türkiye’de TikTok Süreci Yasaklamaya Kadar Gidebilir”

Yayman, TikTok platformuyla ilgili yaşanan gelişmeleri ele alarak, platformun içerik paylaşımı konusundaki eleştirilere dikkat çekti. Yayman, “Türkiye’de sansüre ve yasaklamalara karşı olmamıza rağmen, kamu düzeninin korunması gerektiğini ve çocukların korunmasının önemli olduğunu belirtti. TikTok’un Amerika’da yasaklanmasına rağmen, Türkiye’de de benzer bir sürecin yaşanabileceğine işaret etti.

Çağrı: “X Platformuna Türkiye’de Temsilcilik Açmaya Davet Ediyoruz”

Yayman, X platformunu Türkiye’de temsilcilik açmaya davet ederek, dijital ağların ülke kanunlarına uyum sağlaması gerektiğini vurguladı. X’in Türkiye’ye gelerek fikirlerini paylaşması gerektiğini belirten Yayman, aksi halde sonuçlarına katlanacaklarını ifade etti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!