Açıköğretim Bilgi Sistemi

featured

Açıköğretim ülkemizdeki öğrenci sayısı itibariyle en fazla nüfusa sahip eğitim öğretim sistemidir. Hali hazırda 4 üniversitede (Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi) açıköğretim fakültesi bulunuyor. Yakın zamanda diğer üniversitelerde de açıköğretim fakülteleri açılacaktır. Açıköğretim sistemi oldukça güzel bir sistem olsa dahi kendi kendine öğrenme sistemi olduğu için öğrenciler sınavlarda büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin ders çalışmaları için bir çok alternatif yöntem bulunmaktadır.

Bu alternatif yöntemlerin başında aöf ders notları gelmektedir. Açıköğretim ders notları ile öğrenciler kalın kitaplara çalışmak zorunda kalmadan, kısa notlara çalışarak sınavlara hazırlanabilmektedir. Hem zamandan tasarruf eden öğrenciler hemde nakitten tasarruf etmektedir. Bu nedenle ders çalışır iken yazarak çalışıyorsanız sizde notlarınızı öğrenciler ile paylaşabilirsiniz. Açıköğretim Dersleri Açıköğretim derslerine çalışmanın bir diğer etkili yolu ise çıkmış sınavları çözmektir.

Çıkmış sınavlar üniversitelerin öğrenci sayfalarında yer alan öğrenme sistemlerinde bulunabildiği gibi internette bir çok sitede de çıkmış soruları online olarak çözebilirsiniz. Sınav sonrasında doğru ve yanlış sayınıza göre notunuz hesaplanır. Aöf puan hesaplama sisteminde arasınavın %30’u ile dönem sonu sınavının %70’i alınır ve toplam dersinizin geçme notu olur. Sınav sonuçlarının iyi gelmesini diler, sınavlarda başarılar dileriz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!