YKS’de Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Denemeleri Dersigo.com’da!

featured

 

Sınava hazırlanırken sizi tempoya hazırlayan en önemli kaynaklardan biri denemedir. Deneme yaparak daha önce çalıştığınız konuların ne kadarını yapabildiğinizi görürsünüz. Sınava çalışırken ilk olarak konu çalışırsınız. Konular bittikten sonra pekiştirmek amacı ile soru çözersiniz. Konu anlatımı sonrası soru çözmek iyidir. Ancak ilerleyen zamanlarda doğru yaptıklarınızı yanlış olarak yapmaya başlarsınız. Bunun en büyük sebebi unutkanlıktır.

YKS’ye hazırlanırken en büyük yardımcınız deneme sınavı çöz ve yapamadıklarını tekrar et prensibidir. Çünkü deneme ile neyi ne kadar yapabildiğinizi görürsünüz. Bu da size zaman kazandırır. Denemelerde daha önce görmediğiniz konular olabilir. Konu ilerledikçe denemelerde doğru yaptığınız sayı da artacaktır. Çünkü artık neredeyse konu eksiğiniz kalmamıştır. Konu eksiği olmayanlar denemelerden iyi puan aldığında sınavda biraz daha rahat olabilirler. İstikrarlı olarak yaptığınız denemelerde yakın puanlarda gidiyorsanız muhtemelen YKS’de de ortalama o civarda puan alırsınız. Bu durumun istisnası tabi ki de vardır. Ancak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin çoğu için bu durum geçerlidir.

Deneme çözerken ilk olarak ders ders çözmeyi deneyin. TYT Türkçe deneme konu bitiminden sonra çözülebilir. Bu sayede Türkçe dersinde ne gibi eksikleriniz olduğunu da görmüş olursunuz. AYT ve TYT’de deneme çözme istikrarını bırakmayın. Çünkü tüm konuları bütün olarak bu sayede bir arada görebilirsiniz. Konu sonrası çözeceğiniz testler sizi bir süre sonra yanıltabilir. Daha önce görmediğiniz soru tiplerini de denemeler sayesinde görürsünüz. Unuttuğunuz konuları hatırlamak ve tekrar etmek için size çok iyi fırsat sunar.

Deneme çözmek kadar kitabın yayınevi de önemlidir. Bazı yayınevleri soru hazırlanmasına ve soru kalitesine çok fazla önem vermez. Bu işi titizlikle yapılmadığında çok sayıda yanlış soru ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir öğrenciyi olumsuz etkileyen durumların başında yanlış sorular gelir. Yayınevi kaliteli değilse soruların çoğunda yanlış soru vardır. Hız yayınları deneme soru çözümünde güvenebileceğiniz kaynaklardandır. Öğrencilerin daha başarılı olması ve konuları kavraması için farklı zorluk derecesinde soru sıralaması yapar. Bu sayede aşamalı olarak zorluk derecesi artacağından tekrarlarla konuyu daha iyi kavramanız mümkün olacaktır.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!