Uğurmak Konkasör Tesisi

Konkasör tesisi genellikle taş ocakları ve madenlerin yakından bulunur. Görevi ise çıkartılan taş ve madenleri kırmak olan mekanik sistemlerdir. Taş ocaklarından, madenlerden ve dere yataklarından elde edilen taşların kullanıma uygun hale getirilebilmesi adına farklı boyutlarda kırılması gerekir. Elde edilen taşlar yollarda, binalarda ve daha birçok yerde yapı malzemesi olarak kullanılır.

Halk arasında taş kırma makineleri olarak bilenen konkasörlerin son zamanlarda isimleri sık duyulur hale gelmiştir. Ülkemizde gelişen yol yapım ve inşaat sektörü konkasör tesislerine olan ihtiyaçları ciddi anlamda arttırmıştır. Temelde iki farklı tip konkasör tesisi bulunmaktadır. Bunlar mobil ve sabit konkasörlerdir.

Sabit konkasörler belirli bir alan üzerinde kuruludur ve hareket ettirilmeleri neredeyse imkansızdır. Bu tesislerin üretim kapasitesi oldukça fazladır. Mobil konkasör tesisleri ise genellikle inşaat sahalarında kullanılmakla beraber hareket imkanına sahiptir.

Konkasör Tesisi Hangi Makinelerden Oluşur?

Konkasör tesisi oldukça büyük olmakla beraber farklı makinelerin bir araya gelmesi sayesinde oluşur. Bu makinelerin aksamadan ve koordineli şekilde çalışması sayesinde taşlar kırılarak kullanıma uygun boyutlara getirilir. Konkasör tesisinde bulunan başlıca makineler bunker, besleyici, kırıcı, konveyör bantlar ve titreşimli elektir.

Mobil kırma eleme tipleri tesisten tesise farklılık göstermektedir. Kırcı seçiminde belirleyici olan unsursa kırılacak olan malzemenin türüdür. Ayrıca besleyicilerinde farklı modelleri bulunmakta ve seçiminde yine kırılacak malzeme belirleyici olmaktadır.

Konkasör tesisi sadece taşları ya da madenleri kırmakla kalmaz; kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların molozlarını da kırarak farklı sektörler için parçalar.

Konkasör Tesisi Makinelerin Gerekliliği

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde konkasör ihtiyacı artmaktadır. Bunun nedeni kırdan kente gerçekleşen göç nedeniyle yapılaşma ihtiyacının ortaya çıkmasıdır. Öte yandan gelişmekte olan ülkelerde kentsel dönüşüm ve yol yapım çalışmaları büyük oranda hız kazanır.

Söz konusu gelişimeler konkasörlere olan ihtiyaçları ciddi oranda artırır. Konkasör tesisi ve makinelerinden yeterli verimin alınması ise doğrudan makinelerin kalitesiyle alakalı bir durumdur. Uğurmak yarım asra yaklaşan tecrübesi ile hem yerli hem de yabancı firmalar için kaliteli ve yüksek verimli makineler üretmektedir.

Yedek parça konusunda da hizmet sağlayan Uğurmak Türkiye’de ürettiği makineleri farklı ülkelere ihraç ederek milli gelire katkı sağlamaktadır. Daha detaylı bilgiye ugurmak.com.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!