Teknik İngilizce Çeviri

featured

 

 

Teknoloji çağında yaşadığımız düşünüldüğünde insanların teknik bilgi ihtiyacı her geçen gün biraz daha artmaktadır. En yeni cihaz, araç ve aletlerin aktif olarak kullanılabilmesi, yerli ve yabancı tüm üretimlerin diğer kişiler tarafından rahatça anlaşılabilmesi için teknik İngilizce çeviri desteği almak gerekebilir. İhracat ve ithalat alanlarında da son derece önemli olan bu çeviriler üretim ve kalite sertifikaları, garanti belgeleri, kullanım kılavuzları gibi belgelerden meydana gelir. Finansal, ticari, hukuki, akademik gibi teknik tercüme alanında da profesyonel tercümanlara gerek duyulur.

 

Piyasada teknolojik ve bilimsel gelişmelerin artması teknik çeviri alanının genişlemesine neden olur. Genellikle edebiyat hariç tüm alanlarda yazılmış olan metinlerde teknik içerik örneklerine rastlamak mümkündür. Hayatın içerisinde doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılan çok sayıda üründe bu bilgiler görülebilir. Terimlerin ve teknik kelimelerin ağırlıkta olduğu metinlerde çevirmenin ekstra dikkatli olması gerekir. Terminoloji bilgisi ve tecrübe ne kadar fazla ise tercümeden elde edilecek verim de o kadar yüksek olacaktır. Çeviri alanına özgü olarak mesleki deneyimi bulunan kişilerle çalışmak her zaman daha fazla avantaj sağlayacaktır.

 

Teknik Çeviri

Kusursuz bir teknik çeviri yapabilmek için çevirmenin yazım ve imla ile dilbilgisi kurallarına tamamen hakim olması gerekir. Metnin ait olduğu alandaki jargonu bilmeli, hem hedef dil hem de kaynak dil için seviye anadil düzeyinde olmalıdır. Bunları eksiksiz olarak yapabilmek için tercüme sırasında terminoloji sözlüklerden yararlanılabilir. Kapsamlı bir araştırma yapmak ve var olan verileri kullanmak da teknik çevirinin amacına ulaşmasını sağlayacaktır. Özellikle makine ve cihaz broşürleri, ISO ve TSE belgeleri, CE belgesi, katalog, TÜV sertifikası, ÇED ve AR- GE raporu, hak ediş ve fizibilite raporları, MSDS formu için bu tercümeye sıklıkla başvurulur.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!