Sedasyonla İmplant İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

featured

 

 

 

Dişçiye gitmekten korkuyorsanız sedasyon diş hekimliği size göre demektir. Özellikle sedasyonla implant tedavisi son yıllarda oldukça revaçtadır.

 

Diş hekimi ziyaretleri söz konusu olduğunda bazı kişilerin konuyla alakalı endişe ya da korkusu olabilir. Bu da kişinin dişi ağrısa ya da diş sorunu yaşasa bile diş hekimine başvurmaktan çekinmesine neden olur. Sedasyon diş hekimliği ile artık göz açıp kapayıncaya kadar implant tedavisinden diş kaplamalarına kadar, 20’lik diş çekiminden basit bir dolguya kadar tüm ağız ve diş sağlığı problemleriniz siz uyurken ağrısız, acısız ve konforlu bir şekilde tedavi edilir. Uyandığınız an tüm işlemleriniz bitmiş olur.

Diş hekimine gitme konusunda endişeli olsanız bile yılda en az iki kez diş sağlığınızla ilgili bir uzmana görünmeniz önemlidir. Ağzınız sürekli olarak bakterilerle doludur, bu da onu enfeksiyonların oluşması için mükemmel bir yer yapar. Düzenli diş temizliği, dişlerinizin yüzeyini plaktan uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

Plak dişlerinizde çok uzun süre kalırsa, sertleşerek yalnızca bir diş hekimi tarafından profesyonel olarak çıkarılabilen tartar haline gelir. Ek olarak, tartar oluşumu tedavi edilmezse diş eti hastalığına neden olur. Diş eti hastalığı çoğu diş sorunu gibi, hemen tedavi edilmezse ilerler ve daha fazla hasara neden olur.

Dişçiye gitmekten korkuyorsanız sedasyon diş hekimliği size göre demektir. Özellikle sedasyonla implant tedavisi son yıllarda oldukça revaçtadır. Sedasyon diş hekimliği uygulamaları, diğer diş hekimliği hizmetlerimizin çoğuyla işbirliği içinde kullanılabilir. Bu, ister basit bir genel diş temizliği için ister diş implantı gibi daha invaziv bir prosedüre ihtiyaç duyulması durumunda etkilidir.

 

Sedasyonla İmplant İşlemi

 

Elbette diş cerrahisi işlemleri korkutucudur ve bazı kişilerde kaygıya neden olur. Araştırmalar, sedasyon altındaki kişilerin implant ameliyatından sonra rahatlık, dinginlik yaşadıklarını, çok daha az ağrı ve şişlik gözlemlediklerini gösteriyor. Uyutarak implant tedavisinde birkaç farklı sedasyon seçeneği vardır. En iyi diş sedasyonu türü, implant vakasının karmaşıklığına ve kişinin implant tedavisi konusunda ne kadar endişeli olduğuna bağlıdır.

Sedasyonla implant tedavisinde amaç implant işlemini sedasyon altında, siz işlem boyunca uyurken, uyandığınızda tüm tedavilerin bitmiş olmasıdır.

 

Sedasyonla İmplant ve Sedasyonla Diş Tedavilerinin Faydaları

 

  • Hasta ameliyat boyunca sakin ve rahat kaldığı için kaygı azalır.
  • İşlem sırasında daha rahat olan hastalar hiçbir ağrı, korku hissetmezler.
  • Sedasyonla implant ameliyatı diş hekimi için daha az strese yol açar. İmplant uzmanı sakin bir hastaya daha iyi odaklanabilir, daha hızlı ve etkili çalışabilir.
  • Sedasyonla implant tedavisinde hastalar işlem sonrasında daha az ağrı ile daha hızlı işlem yaptırabilmekte ve çoğu durumda daha iyi sonuç alabilmektedir.
  • Tüm diş restorasyonları ve diğer tüm ağız ve diş tedavilerinizin göz açıp kapayıncaya kadar bitmiş olması.
  • Diş çekimi, dolgu, implant, diş kaplamaları, tüm ağız diş tedavilerinin siz uyurken ağrısız ve acısız olarak tedavi edilmesi.
Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!