Sayı barajını aştı

featured

 

Maç dengeli geçti, ancak ilk yarıda Bulgaristan’a karşı alınan 50 sayılık mağlubiyet Ergin Ataman’ı, oyuncuları ve tüm teknik heyeti rahatsız etti. Cedi Osman’dan muhteşem bir ilk yarı performansı  geldi.

İkinci yarıda ne yapılacağı belliydi. Çok fazla hücum top kaybı yok, savunmada çözüm bulmak yeterli. Aslında milli takım, savunmanın biraz arttığı onwin ikinci yarının başlarında üçüncü çeyreğe önde  başladı. Alperen Şengün’ün de katkısıyla Cedi Osman’ın kadrosuna katılınca belli bir ritme ulaşıldı. Kütle ve fiziksel avantajdaki farklılıklar zamanla ortaya çıkar. Ergin Ataman, sakatlanan Furkan Korkmaz dışındaki tüm oyuncuları sahadan çıkardı. Neredeyse tüm takımın skor girdisini aldı.

Şimdi kritik bir sınav var. Milli takım, turnuvanın üçüncü maçında ev sahibi Gürcistan ile karşılaşacak. Ortamın yüksek olmasını bekleyin. Milli takım da hareketsiz kalabilir. Ataman, son maçın sonunda odadaki atmosferden şikayet etti. Bunda bazı gerçekler var. Salonlar, Georgia ev sahibi oyunu dışında genellikle boştur. Sadece bu eleştiri Türkiye’yi ilgilendiriyor. Giriş vizesi engeli olmayan bir  komşu  ülke onwin giriş olmasına rağmen Tiflis’te Türkiye’den gelen seyirci sayısı  fazla değildi. Bunun yanı sıra Türkiye’deki bazı takımlar ve bazı turnuvalar dışında salonların neredeyse boş olduğunu belirtmek gerekir. Aslında her dönemin başında yayınevleri sorunu ortaya çıkmaktadır. Turnuva ve turnuvaların yanı sıra bu konuların da tartışılması ve sorunların aşılması gerekmektedir. Şu anda önceliğimiz EuroBasket Şampiyonası.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!