Şampiyon atlet

featured

 

2023 İstanbul Salon Şampiyonası’nda Türkiye atletizm koleksiyonuna bir madalya daha ekledi.Ülkemize 3 adım atlama serisinde ilk şampiyonluğu getiren Tuğba Danışmanz gözyaşlarını tutamadı. Kapalı salon Türkiye rekorunu tam 16 cm yükselterek 14.31’e sıçrayan Tuğba Danışmanzi’nin bu taktiği,  Finalinin ilk yarışında rakibini adeta bayılttı. Hatta son yarışta özellikle olimpiyat şampiyonu Patricia Mamona ve diğerleri bu derecenin yanına bile yaklaşamadılar.

Mammon bu sezon 14.41 ile 3. sıradan dünya sıralamasına girdi ve eleme turlarında 14.09 sıçradı. Ancak finalde Tuğba’nın altın kategorisine ilk sıçrayışı tüm yarışmanın seyrini değiştirdi. kumar siteleri

“Altın Kızımız” Tarihi başarının ardından konuşma fırsatı bulduğumuz Tuğba Danışmanz: “İlk atlamada en iyi reytingi almak bir taktik miydi?” Sorusunda bu sıçramanın arkasında bir hikaye olduğunu açıkladı. 14.31’de rakiplerinin neredeyse tamamının morallerinin bozulduğunu anlatan 23 yaşındaki rekortmen, “Necati (Er) benim takım arkadaşım… Şampiyonluğa hazırlanın, ilk atlayışınızda işinizi bitirin. En iyi notunu atla ve otur dedi. Ben de. Hepsi zaten depresyonda. Atlamalarına bile bakmadım, döndüm ve oturdum. Çünkü onların zıplayamayacaklarını biliyordum” 14.31’le bu sezonki dünya listesinde 6. sıraya yerleşen ve 3 adım atlama kariyerinde 14 metrenin üzerinde 13. kez atlayış yapan Tuğba Danışmaz ayrıca,”14.30 atlayacağıma çok emindim çünkü kendimi yazdan bu yana çok daha iyi hissediyorum. Zaten rakiplerimden daha iyi bir atlayış gelseydi, yani geçselerdi, ben daha iyisini atlardım” ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!