Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Etkinliğinde Konuştu

featured

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalyalılarla Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İlham Veren Hayatlar” başlıklı Anttalks etkinliği kapsamında tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalyalılarla buluştu.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Yerel Yönetim Geleneği

Prof. Dr. Ortaylı, söyleşisinde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Yerel Yönetim Geleneği”ni anlattı. Yerel yönetimler, Türklerin çalışkanlığı, köyden şehre göçler, köylünün desteklenmesi gibi konulara vdasino değindi.

Çiftçileri Desteklemek Önemli

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya’nın kültürel bir merkez olduğunu vurgulayarak şehrin verimli toprakları ve tarım için elverişli iklim şartlarına dikkat çekti. Çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Köyden Şehre Göçlerin Artması

Ortaylı, köyden şehre göçlerin artmasıyla ilgili endişelerini dile getirerek zirai planlamaların ve çiftçi korumasının vdasino giriş önemini vurguladı. Köylerde insanların kalmamasının şehirlerde sorunlara neden olabileceğini ifade etti.

Köylülere Eğitim Verilmesi

Köylülere farklı alanlarda eğitim verilmesi gerektiğine işaret eden Ortaylı, köylülerin kendi kendilerine yetebilmesi için desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Eğitim ve hizmet alanlarının köylerde yaygınlaştırılması gerektiğini aktardı.

Geleceğe Dair Öneriler

Gelecekte belediyelerin değişmesi gerektiğini söyleyen Ortaylı, işgücü yetiştiren vdasino twitter merkezlerin oluşturulması ve belediyelere daha fazla yetkinin verilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin şehir devrimini başarması gerektiğini vurgulayarak Türklerin çalışkanlığına dikkat çekti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!