LVD Testi Nedir?

Alçak Gerilim Direktifi anlamına gelen ve elektrikli cihazları kapsayan lvd, ürünlerde hayati riski kaldırmayı hedefleyen ve kullanıcıların sağlığını dikkate alan bir AB güvenlik maddesidir.

featured

Alçak Gerilim Direktifi anlamına gelen ve elektrikli cihazları kapsayan lvd, ürünlerde hayati riski kaldırmayı hedefleyen ve kullanıcıların sağlığını dikkate alan bir AB güvenlik maddesidir. Aynı zaman da bu testler CE belgesi olarak adlandırdığımız Avrupa Birliği Standartları uygunluğu belgesi almak için zorunludur. LVD, 1973 yılında AB tarafından yürürlüğe giren bu madde ile Avrupa Birliği piyasasına girecek ürünler için zorunlu kılınmıştır.

Ülkemizde çoğu firmanın da tercih ettiği bu testler ile AR-GE operasyonlarına önemli katkı sağlanmıştır. Bunun yanı sıra ürünlerin uluslararası piyasaya açılmasını isteyen üretici firmalar ilk olarak bu testleri yapan firmalara başvuru gerçekleştirir. Bu firmalar arasından uzman kadrosu ile yoğun ilgi gören LVT firması tercih edilebilir.

LVD Testi Neden Tercih Edilir?

Uygunluk testlerinde ürünlerin başarılı olması halinde birçok imkânı doğar. Örnek olarak lvd testi yapılmayan bir cihaz uygunluk belgesi alamayacağı gibi büyük riskler taşıyabilir. İnsan hayatına tehlike arz eden bir cihazı piyasaya sürmek büyük sorumluluklar doğurabilir. Bunun gibi sebepler ile üretici firmaların neredeyse çoğu bu testleri uzman firmalar aracılığı ile gerçekleştirir.

Bu testler sayesinde cihazların verebileceği olumsuzluklar laboratuvar ortamında fark edilir ve firma ürünü yeniden geliştirir. Bu testleri güvenilir firmalar aracılığı ile gerçekleştirmeniz mağduriyet yaşamamanız için önerilir. Bu testler de adını sıklıkla duyuran LVT firmasını size önerebiliriz.

Kaynak: https://www.lvt.com.tr/tr/hizmet/lvd-testi

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!