İstanbul’da CHP İl Başkanlığı’nda Para Sayma Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Sürüyor

featured

Şüpheliler İfade Vermek Üzere Adliyeye Geldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Danışmanı Melih Morsümbül ile iş insanı Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Yıldırım ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Şüpheliler İfade Verdikten Sonra Adliyeden Ayrıldı

Şüpheliler, savcılık katına çıkarak Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığında para destelerini sayarken çekilen görüntüleri” notuyla yayımlanan videolar üzerine resen soruşturma başlattı.

CHP İl Başkanlığı’nda İfade Veren İsimler Arasında Önemli İsimler Var

Soruşturma kapsamında, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz’ın şüpheli olarak ifadesi alındı. Keleş’in açıklamaları üzerine, Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da şüpheli olarak ifade vermek üzere çağrıldı. Braka, savcılığa verdiği ifadesinde, “CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019’da Beyoğlu 3. Noterliğinde satış sözleşmesi imzaladık.” dedi. Bu ifade üzerine eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şüpheli olarak savcılıkça ifadesine başvurdu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!