İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kentsel Dönüşümde Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

featured

İmamoğlu Kentsel Dönüşüm Projelerini Değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediyesi Firuzköy Dönüşüm Mahallesi ve Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen anahtar teslim törenlerine katıldı. İmamoğlu, KİPTAŞ Kırlangıç Evler 1. Etap’ın anahtar teslimi töreninde projeyi “gerçek bir kentsel dönüşüm projesi” olarak nitelendirdi.

İstanbul’un Kentsel Dönüşüm Sürecine Eleştiriler

İmamoğlu, sözde yapılan kentsel dönüşüm projelerinin asıl amacının rant olduğunu vurgulayarak, gerçek kentsel dönüşüm projelerinin öncelikli ve riskli alanlara odaklanması gerektiğini belirtti. Bakanlık tarafından belirlenen kentsel dönüşüm alanlarının risk bakımından yetersiz olduğunu ifade eden İmamoğlu, İstanbul’un gerçek ihtiyaçlarını göz ardı eden bir yaklaşımın uzun yıllar devam ettiğini dile getirdi.

İmamoğlu’nun Kentsel Dönüşüme Yaklaşımı

İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecinde halkın çıkarlarını önceleyen bir yaklaşım benimseyen İmamoğlu, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, KİPTAŞ’ın 4,5 yılda 2 bin 93 bağımsız birime çözüm ürettiğini, bu süreçte kamu bankalarından herhangi bir destek almaksızın başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

İstanbul için Gelecek Vaatleri

İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinin daha etkin bir şekilde devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, önümüzdeki 5 yıl içinde 22 bin konutun yenileneceğini ve 50 bin konuta kadar dönüşüm sağlanacağını açıkladı. İmamoğlu, insanların huzurlu ve güvenli evlere kavuşması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

İmamoğlu’nun Eleştirileri

İmamoğlu, KİPTAŞ’ın uzun yıllardır denetlenmediğini ve kendi dönemlerinde ise binlerce defa soruşturma geçirdiğini belirterek, siyasi oyunlarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. İmamoğlu, İstanbul için yapılan kentsel dönüşüm projelerinin milletin çıkarları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!