İngiltere vize

featured

 

 

İngiltere’deki tatil yerlerine seyahat etmek için hem pasaport hem de vize gereklidir. Vizesiz giriş yasak olduğundan, İngiltere’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlar, vize işlemlerini tamamladıktan sonra vizelerinin sonucunu takiben İngiltere’ye giriş yapabilirler. İngiltere vize randevusu konsolosluklardan ve internet sitelerinden alınabilir. Konsolosluğa seyahat edecek vatandaşların İngiltere vize randevusu aldıktan sonra konsolosluğa evraklarını teslim etmesi gerekmektedir. Bu belgeler üzerinden gerekli incelemeler yapıldıktan sonra vize başvurunuzun sonucu olumlu veya olumsuz olarak bildirilecektir. Birçok yerli ve yabancı turist İngiltere’ye öncelikle turizm, genellikle de iş amaçlı gelmektedir. Türkiye üzerinden Birleşik Krallık’a seyahat amacınız ne olursa olsun, vize başvurusu yapmanız gerekecektir. İngiltere vizesi almak için öncelikle bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir.

 

Bu başvurular İngilizce olarak düzenlenir ve İngilizce olarak doldurulmalıdır. Öncelikle konsolosluktan randevu talebinde bulunmanız gerekmektedir. İngiltere vizeniz için randevu aldıktan sonra başvuru formunu doldurarak konsolosluğa gitmeniz ve size verilecek evrak listesini doldurmanız gerekmektedir. Bu belgeler doldurulduktan sonra konsolosluk tarafından tüm işlemler gerçekleştirilir. İngiltere vize başvurusu için konsolosluk tarafından istenen çeşitli evraklar bulunmaktadır. Bu belgeler tamamlandıktan sonra vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Yurt dışına seyahat ederken pasaportunuzu yanınızda taşımalısınız. Aynı zamanda pasaportların seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Kimliğinizin bir kopyası İngiltere vize belgenizin bir parçasıdır. Seyahat bilgileri konsolosluğun istediği en önemli ibrazlardan biridir. Seyahat bilgileri, biletin satın alındığı tarihi ve kalış süresini gösteren bir belge olarak sunulmalıdır.

 

İngiltere vize başvurusu yaptıktan sonra vize ücretini bankanıza yatırmanız gerekmektedir. Bu makbuzun bir çıktısı da vize belgelerinize dâhildir. Biyometrik fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Son 3 aya ait en son banka hesap özetlerinizi ve harcamalarınızı karşılamak için taahhüt ettiğiniz tutarı içeren bir belgeyi sağlamanız gerekecektir. İngiltere Büyükelçiliği vize başvurularını alan başvuru merkezlerinden biridir. İngiltere’yi ziyaret etmek isteyenler, İngiltere Büyükelçiliği konsolosluklarında ve Büyükelçilik onaylı başvuru merkezlerinde İngiltere vizesi için başvurabilirler. Hafta içi mesai saatlerinde faaliyet gösteren İngiltere Büyükelçiliği, vatandaşlarının tüm hak ve menfaatlerini korumakta ve vize işlemlerinden sorumludur. İngiltere Büyükelçiliği Vize Başvuru Formu, İngiltere Büyükelçiliği Vize Merkezi’dir. Birleşik Krallık’ı ziyaret etmek isteme nedenleri, alınacak vize türü, iletişim bilgileri, iş veya iş yeri adı, adres bilgileri, e-posta adresi ve adayların bunları doğru ve eksiksiz olarak yanıtlaması gerekmektedir.

 

Artık çoğu iş online olarak yapılabildiğine göre, vize başvuruları da online olarak yapılabiliyor. Herhangi bir İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu yetkili vize başvuru merkezinin web sitesindeki başvuru formunu doldurarak kolayca vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak İngiltere başvurusu İngilizcedir ve İngilizce bilgilere yanıt vermemiz gerekebilir. Bunu yapmak için, yabancı dili iyi olan birinin doldurması gerekir. Yalnızca çevrimiçi başvuru formundaki tüm soruları yanıtladığınızda bir sonuç çıkacaktır.

 

İngiltere Büyükelçiliği vize ücretleri, aldığınız vize türüne ve geçerlilik süresine göre değişmektedir. Yetkili bir vize başvuru merkezini arayarak fiyat teklifi alabilirsiniz. İngiltere vize fiyatları her yıl düzenli olarak güncellenir ve küçük fiyat artışlarına tabidir. İngiltere her yıl binlerce turisti ağırlayan ülkelerden biridir. Bu nedenle yılın herhangi bir zamanında, özellikle yaz ve kış aylarında pek çok kişi bu noktalara ayrı uçuşlar gerçekleştirmektedir. İngiltere’ye seyahat etmek için önce bir pasaporta ihtiyacınız var. Pasaportunuzu aldıktan sonra vize vermeniz gerekecektir. Vize almamanız, başta İngiltere olmak üzere diğer vize gerektiren ülkelere seyahat etmenizi engelleyecektir. Birincisi, İstanbul’da yaşayanlar doğrudan İngiltere Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunabilirler. Ankara’da ikamet eden kişiler doğrudan Ankara Büyükelçiliği’ne başvurabilirler. Konsolosluktan vize başvuru formu doldurmanız gerekecek.

 

Bilgi: https://www.vizemerkezi.com/ingiltere-vizesi/

 

İlk olarak, tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp Birleşik Krallık’a turist, iş veya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunduysanız, vize başvurunuz 3-12 hafta içinde onaylanacak veya reddedilecektir. Oturma vizesine başvurmak isterseniz, başvuru 12-24 hafta içinde tamamlanacaktır.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!