Galatasaray ve Fenerbahçe Arasındaki Tarihi Süper Kupa Mücadelesi

featured

Fenerbahçe’nin 19 Yaş Altı Takımı Sahaya Çıktı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Turkcell Süper Kupa mücadelesi 2. dakikada tatil edildi. Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 19 yaş altı takımı ile oynandı. Maçın 50. saniyesinde Mauro Icardi’nin golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti, ancak golün santrası yapılmadı.

En Kısa Maçlardan Birine İmza Atıldı

Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte toplamda 50 saniye oynanırken, bu süre dünya futbol tarihinde en kısa maçlardan biri olarak kayda geçti. Fenerbahçeli futbolcular topa dokunamadı ve Galatasaray toplamda 16 pas yaparak kontrolü elinde tuttu. Topa en çok dokunan isim 5 kezle Abdülkerim Bardakcı oldu.

Ezeli Rekabette İlkler Yaşandı

Mauro Icardi’nin attığı gol, ezeli rekabette en erken gol olarak tarihe geçti. Bu gol aynı zamanda karşılaşmada topa son dokunan anı işaret etti. Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu dışında diğer futbolcular topa temas ederken, Fenerbahçeli futbolcular ise topa dokunamadı.

Maç Yarıda Kaldı

90 yıl sonra ikinci kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yarıda kaldı. İki takım arasında daha önce 23 Şubat 1934 tarihinde oynanan maç da yarıda kalmıştı. Bu kez Süper Kupa maçında benzer bir durum yaşanarak mücadele tatil edildi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!