FELAKETİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARI

featured

Hatay’daki sağlık çalışanları, Kahramanmaraş merkezli ilk depremden itibaren afetzedelerinin yaralarının sarılması için gece gündüz yoğun mesai yapıyor. Depreme kimisi hastanede nöbet başında, kimisi de evinde uykusunda yakalanan sağlık çalışanları sahayı terk etmeyerek yaralı depremzedeleri iyileştirmek adına canla başla mücadele ediyor. Eş ve çocuklarını büyüklerinin yanına yerleştiren çalışanlar, günlerdir hastanelerde yaralıların tedavileri için özveriyle çalışıyor. Depremin ardından arama kurtarma ve ilk yardım alanlarında canla başla mücadele eden Hatay UMKE ekibi, gerek enkaz başında gerekse depremden kısa süre sonra kurulan acil müdahale çadırlarında yaralı depremzedeler için çalışmalarını sürdürdü. Hatay UMKE sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada, depremden 13 dakika sonra Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT tarafından verilen talimat ile acil müdahale çadırlarının kurulduğu ve yaraları sarmaya çalıştıkları ifade edildi.

“13 dakika sonra İl Sağlık Müdürümüz beni aradı”

Açıklamada, “06.02.2023 tarihinde saat 04:17 olan depremde 04:30 yani sadece 13 dk sonra sayın Hatay il Sağlık Müdürümüz beni aradı ve şu cümleyi söyledi Ailen iyimi evet deyince hemen acil müdahale çadırını kuralım ve yaralı kardeşlerimize yardıma koşalım talimatıyla saat 06:10 Hatay eğitim araştırma hastanesi bahçesine 3 acil müdahale çadırı kurup UMKE personeli kardeşlerimle yaraları sarmaya başladık ve bugün 5.gün ve biz bu aziz millet için çalışıyoruz.” İfadelerine yer verildi. Diğer yandan Hatay İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet ÖZDAĞAN ve UMKE sorumlusu Hayrettin DEMET’de, depremin ilk dakikalarından itibaren sahayı bir an olsun yalnız bırakmadı. Deprem anından itibaren ailesini güvenli bir alana bıraktıktan sonra kısa sürede kurulan ve faaliyete başlayan acil müdahale çadırlarına ulaşan Mehmet ÖZDAĞAN, enkazdan yaralı bir şekilde çıkarılan vatandaşlara acil tıbbi müdahale ve tedavileri için çalışmalarını sürdürüyor. Depremin hemen ardından sahaya inen ve arama kurtarma, acil müdahale faaliyetleri için çalışan  UMKE sorumlusu Hayrettin DEMET’de, depremzedelerin imdadına hızla yetişenler arasında yer aldı. Hayatı boyunca karşılaşabileceği en zor çalışma koşulları içerisinde yılmadan yaraları sarmaya çalışan DEMET, yeri geldiğinde telefon ışığını açarak yaralı depremzedelere müdahalede bulundu

.

Sağlık çalışanı Kübra’dan büyük fedakarlık

Hatay’da başlatılan sağlık seferberliğinde Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanı Kübra Bozkaya’da depremzede olmasına rağmen sahadan ayrılmayan ve enkazdan çıkarılan depremzedelere şifa olmak adına fedakarca çalışmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Koca: “Sağlık profesyonellerine minnetimiz büyük”

Fedakarca çalışmalarını sürdüren tüm sağlık çalışanlarına ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulundu. Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlk günden itibaren afet şehirlerine koşan, binlerce insanın imdadına yetişen sağlık profesyonelleri hayatlarının en olağan dışı deneyimlerini yaşadı. Telefon ışığında doğum yaptıran arkadaşımız da oldu, kepçe kovasına binerek hasarlı binadan yaralı kurtaran da. MİNNETİMİZ BÜYÜK.”

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!