Enzo Fernandez savaşı başladı

featured

 

Manchester United, Real Madrid ve PSG, Dünya Kupası’nın yıldızlarından Arjantinli Enzo Fernandez için düğmeye bastı. Fernandez’in kulübü Benfica, bonservis bedeli olarak 120 milyon euro’ya kapı araladı.

Arjantin’in 2022 Dünya Kupası’ndaki büyük zaferinin arkasındaki ana faktörlerden biri, turnuvanın yıldızlarından biri olan Enzo Fernandez’di. İlk iki Tango maçında yedek kulübesinden inerek ilk 11’e giren Fernandez, gösterdiği performansla Giants’ın radarına girdi ve Katar’da Yılın Genç Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Betturkey

Manchester United, Real Madrid ve PSG, Portekiz ekibi Benfica’da forma giyen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için anlaşmaya vardı.

Onu 12 milyon Euro’ya satın aldılar

Benfica’nın bu sezon başında River Plate’den 12 milyon Euro’ya aldığı genç yıldızı elinde tuttuğu söyleniyor. Habere göre Arjantinli futbolcunun bonservis bedeli 120 milyon euro civarında ve gelen haberler arasında bu tutarı ödemeye en yakın kulübün Manchester United olduğu da yer alıyor.

Enzo Alan Zidane Fernández veya tanındığı şekilde Enzo (d. 24 Mart 1995, Bordeaux), İspanyol-Fransız futbolcudur. Fransa’da doğmuş, 2006 yılında İspanyol pasaportu da almıştır. 2009 yılında da İspanya U-15’e çağrılmıştır. Şu anda, Real Madrid Castilla takımında orta saha olarak görev almaktadır.

 

Enzo Fernández, Zinedine Zidane’ın en büyük oğludur. Fakat; “Zidane” soyadının stresini taşımamak amacıyla, annesinin soyadı olan “Fernández” soyadını kullanmaktadır.

Kulüp kariyeri

Enzo, 2004 yılında Real Madrid’in altyapısına girmiştir. 6 Kasım 2011 tarihinde, José Mourinho tarafından A takıma alınmış ve antrenmanlara çıkmıştır. 16 Kasım 2014 tarihinde, Real Madrid kulübünün B takımı olan Castilla formasıyla ilk lig maçına çıkmıştır.

Kişisel hayatı

Enzo, Zinedine Zidane ve Veronique Fernández’in en büyük çocuğudur. Kendisine, Uruguaylı futbolcu Enzo Francescoli’nin ismi verilmiştir. Enzo’nun; Luca, Theo ve Elyaz adlarında üç tane erkek kardeşi vardır. Luca ve Theo da Real Madrid altyapısında oynamaktadır.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!