Eğitim ve Öğretime Kahramanmaraş Depremleri Nedeniyle 1 Günlük Ara Verildi

featured

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’te gerçekleşen depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Depremlerle ilgili yapılan taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenleri nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremlerin yıl dönümü nedeniyle il genelinde trafik yoğunluğu beklendiğini belirterek, resmi ve özel okullardaki eğitim ve öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı dolayısıyla eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, depremlerin yıl dönümü nedeniyle anma programları düzenleneceği ve yoğunluk beklendiği için il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Salı günü bir gün eğitime ara verildiği belirtildi.

Gaziantep

Gaziantep Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı dolayısıyla il genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, depremlerin yıl dönümü nedeniyle Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, deprem anma faaliyetlerinin yapılabilmesi için il genelinde eğitime ara verilmesine karar verdiklerini belirterek, Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki tatil kararını da duyurdu.

Malatya

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremlerin yıl dönümü nedeniyle anma programları düzenleneceği ve yoğunluk beklendiği için il genelinde resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde 1 gün ara verildiği belirtildi. Ayrıca, anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere de gerekli kolaylıklar sağlanacağı ifade edildi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!