Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara’daki Öğretmenlerle Buluştu

featured

Bakan Tekin, Depremzedelere Rahmetle Seslendi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında Ankara’da görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, “Asrın felaketinde başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Deprem Bölgesinde Seferberlik Halinde Çalışmalar Sürüyor

Bakan Tekin, Bakanlık olarak depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için bir seferberlik anlayışı içinde faaliyetler yürüttüklerine işaret etti. Arama kurtarma, bakım ve onarım, okulların eğitim öğretime hazırlanması, psikososyal destek, üretim, taşımalı eğitim, barınma ve beslenme, kırtasiye dağıtımı, LGS ve YKS hazırlık kursları, halk eğitim kursları, öğretmenlere yönelik hizmet içi faaliyetler, Bakanlık Arama Kurtarma Birimi ekiplerinin çalışmaları gibi birçok alanda gece gündüz demeden birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Müfredat Değişikliği Yakında Açıklanacak

Bakan Tekin, müfredat değişikliğini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. “Müfredatın hızla değişen dünya koşulları, güncel gelişmeler göz önünde bulundurularak devamlı güncellenecek canlı ve dinamik bir yapıda olması gerektiğini” vurgulayan Bakan Tekin, “Bizim değerlerimize uygun bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmaları tamamladık ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!