“Durian” meyvesi nedeniyle uçak İstanbul’a iniş yaptı

featured

Tropikal meyvenin olgunlaştığında yaydığı kötü koku nedeniyle sensörlerin uyarı vermesinin ardından kaptan pilot tarafından dönme kararı alınan Barselona uçağı, İstanbul Havalimanı’na sorunsuz indi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’dan İspanya’nın Barselona kentine hareket eden “TK 1855” sefer sayılı uçağın kargo bölümündeki sensörlerinden sefer sırasında uyarı geldi.

Kabin ekibi tarafından kokunun farkına varılması üzerine uçağın kaptan pilotu, Bulgaristan hava sahası üzerindeyken tedbiren İstanbul Havalimanı’na dönüş kararı aldı.

İstanbul’a sorunsuz inen uçağın kargosunda yapılan incelemelerde sensörlerin çalışmasına olgunlaşınca ağır koku yayan “durian” isimli tropikal meyvenin neden olduğu tespit edildi.

”TADI CENNET KOKUSU CEHENNEM”

Bunun üzerine yolcular başka bir uçakla Barselona’ya hareket etti.

Güneydoğu Asya meyvelerinden biri olan “durian”, olgunlaşınca yaydığı kötü koku nedeniyle “tadı cennet, kokusu cehennem” olan meyve olarak biliniyor.

"Durian" meyvesi nedeniyle uçak İstanbul'a iniş yaptı - 1
‘Durian” lezzeti ve kokusu nedeniyle cennet ve cehennem meyvesi olarak da biliniyor. Tayland, güneydoğu Asya, Vietnam ile beraber Malezya’da yetişen bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : Ntv

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!